Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SAS inför krav munskydd – då börjar det gälla

- 13/05/2020, 14:19 -

SAS väljer precis som andra flygbolag att följa branschens riktlinjer med att införa krav på munskydd.

SAS är ett av flygbolagen som kommer att införa krav på munskydd för passagerare över sex år. 

Det samtidigt som förutsättningarna för resande inom Europa börjar bli allt bättre. 

Senast idag, den 13 maj, antog EU-kommissionen ett nytt paket för att man på ett säkert sätt ska kunna återgå till att resa och turista i Europa i sommar.

– Vi har nu valt att följa den europeiska branschpraxisen att använda ansiktsmask i och med att det finns ett begränsat utrymmesområde ombord på flygplan, säger Mattias Hedrén, säkerhetsdirektör på SAS till TT.

En i raden av åtgärder

Att införa krav på munskydd är inte det första som SAS har gjort för att minska risken för smittspridning av coronaviruset på deras flygningar.

– Vi har ändrat våra boardingprocedurer, vi har infört grundligare städning, vi städar oftare och vi har upphört med servering ombord för att minimera kontaktyta mellan passagerare och besättningen, säger Mattias Hedrén till TT.

Förutom det så har man även plockat bort tidningar i stolsfickor, brickor, filtar och kuddar från flygplanen då de inte anses som absolut nödvändiga.

Det nya kravet på munskydd kommer att träda i kraft den 18 maj och förväntas gälla till och med den sista augusti.