Torsdag 9 Dec
Stockholm

Det här gjorde Wilmas misstänkte mördare timmarna efter mordet

Det gjorde den misstänkte mördaren timmarna efter mordet
Det gjorde den misstänkte mördaren timmarna efter mordet. Foto: Missing People/Polisen

Wilma Anderssons ex-pojkvän åt hamburgare, spelade tv-spel och pratade med Wilmas mamma medan sökinsatsen pågick för fullt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Igår, onsdag 13 maj, åtalades Wilma Anderssons 23-åriga ex-pojkvän misstänkt för mord och brott mot griftefriden. Det kan du läsa mer om här

Ett av de starkaste bevisen är att Wilmas huvud hittats i en resväska i mannens lägenhet, här kan du läsa mer om alla bevis mot honom

Nu är det även klarlagt vad mannen gjorde efter det misstänkta mordet på sin ex-flickvän.

Städade

Polisen tror att den misstänkte ex-pojkvännen direkt efter dådet städade lägenheten. Men under brottsplatsundersökningen fann man blodspår på väggar, blodfläckar på en matta och DNA på flera köksknivar.

På köksknivarna hittades DNA. Bildkälla: Polisen
På en matta hittades en blodfläck. Bildkälla: Polisen

Några timmar senare samma kväll tog sig den misstänkte till stationen i Uddevalla och hoppade på ett tog med slutdestination Göteborg. Men han hoppade av tidigare, i Ljungskile. 

Gick längs E6:an

Han ska där ha beslutat sig för att promenera hem – längs E6:an. Polisen fick in flera larmsamtal om att en man gick längs vägen och en patrull fick åka ut för att plocka upp honom. 

”Jag kände att killen var lite introvert och även lite chockad över det som hänt. Han var liksom lite konstig på något vis”, skriver polisen i rapporten, uppger Aftonbladet

När polisen fick reda på att mannen han kört var Wilmas ex-pojkvän fick han en dålig magkänsla.

Träffade Wilmas mamma

Polisen misstänker att mordet skedde den 14 november, dagen då Wilma först försvann. Men det dröjde till den 17 november innan hon anmäldes försvunnen. 

Dagarna efteråt besökte Wilmas mamma och andra anhöriga ex-pojkvännen. Wilmas mamma uppger i förhör att ex-pojkvännen verkade frånvarande och påverkad av något. 

Spelade tv-spel och åt hamburgare

Medan sökinsatsen pågick såg en av Wilmas vänner ex-pojkvännen sitta i sin soffa i lägenheten genom ett fönster. Han deltog själv inte i sökinsatsen. 

– Han satt i sin soffa. Hon tänkte att han säkert spelade tv-spel, för det brukade han göra, säger en anhörig till kompisen i förhör.

Ex-pojkvännens egna vänner tyckte också att han gav ett frånvarande uttryck dagarna efter det misstänkta dådet. De sågs på McDonald's för att äta hamburgare.

Den misstänkte ex-pojkvännen på McDonald's. Bildkälla: Polisen

– Han var dämpad. Om du kan tänka dig att du sitter med en person och pratar men att personen har inte fokus hos dig utan tankarna är någon annanstans, säger en vän enligt Aftonbladet. 

En annan vän berättar att ex-pojkvännen ska ha bett vännerna att sluta prata om händelsen.

MER: Mordet på 17-åriga Wilma Andersson –här är allt som hänt

Kommentera
Kopiera länk
Dela