Linda mördade sin sambo
Linda mördade sin sambo - Foto: Polisen/ Henrik Montgomery / TT

Mördade sambon med kudde: "Jag blev förbannad och sa 'håll käften'"

Innan mordet levde svenska Linda, 48, i lyx och hennes sambo bjöd på allt. Men en dag tröttnade hon och mördade sambon med en kudde.


48-åriga Linda Axelsson dömdes under måndagen för mordet på sin 77-åriga sambo. Hon ska nu avtjäna 18 år i fängelse och tingsrätten menar att den 77-åriga mannen överraskades av hennes attack och inte hade någon möjlighet att värja sig. Han var dessutom både äldre och fysiskt svagare. 

Linda och 77-åringen hade träffats bara några månader före mordet. De träffades via bekanta och Linda fick möjlighet att jobba för 77-åringen. En tid senare bestämde hon sig även för att flytta in hos honom, skriver Expressen.  

Hon fick veta att 77-åringen tjänat över 600 000 kronor på en bostadsaffär och berättar i polisförhör att hon hade en baktanke med relationen – att han skulle hjälpa henne ekonomiskt. 

– För att få ett bra liv, äta gott, dricka gott, ha det bra. Köpa fina kläder, allt som man inte har råd till i stort sett, säger Linda i polisförhör.

"Allt kändes bra och jag bara mös"

Linda har också berättat att 77-åringen skämde bort henne. De åt ute på restaurang varje dag och han bjöd henne på allt utom kläder och veterinärkostnader, skriver Expressen. Hon säger att de hade roligt tillsammans. 

– Allt kändes bra och jag bara mös. Tittade på filmer på tv, bara låg och softade. Inga bekymmer, alltså jag tänkte inte så mycket på det, säger Linda i polisförhör.

Linda Axelsson. Bildkälla: Polisen

Men Linda tröttnade på att bo hos 77-åringen och bad honom om att få låna pengar för att ha möjlighet att skaffa en egen bostad. Men 77-åringen hade hånskrattat åt henne när hon tog upp lånet. 

– Jag vet att han sade något till mig som gjorde mig ännu mer förbannad. Jag sade ”tyst nu” eller ”håll käften” eller något sådant och jag satte mig gränsle över honom, har hon berättat i polisförhör.

Tryckte en kudde mot hans ansikte

Linda Axelsson ska ha varit kraftigt berusad när hon satte sig gränsle över 77-åringen och tryckte en kudde mot hans ansikte. Först när hon kände på hans bröstben att andningen upphört tog hon bort kudden.

Hon har erkänt att hon dödade 77-åringen.

– Det var inte alls min mening att han skulle dö. Det var inte min tanke. Det var bara att jag var arg och jag ville få tyst på honom, ska Linda Axelsson ha sagt i polisförhör skriver Expressen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.