TT/Nyhetsbyrån
TT/Nyhetsbyrån

Reserestriktionerna inom Sverige hävs

Du kan planera om din sommar – nu hävs nämligen reserestriktionerna inom Sverige.


Det var i mitten på maj som Stefan Löfven ändrade reserestriktionerna i Sverige. Från att Folkhälsomyndigheten avrått från alla icke nödvändiga resor inom Sverige, valde statsministern att tillåta bilresor, inom en till två timmar.

Stefan Löfven. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

Men under torsdagen kunde DN avslöja att reserestriktionerna kommer att hävas senast den 13-14 juni.

Folkhälsomyndighetens presstjänst kan inte bekräfta uppgifterna, utan hänvisar frågorna till den dagliga presskonferensen som äger rum under torsdagen klockan 15.20. 

Detta kommer att påverka många svenskars sommarplaner. 

Socialminister Lena Hallengren och finansmarknadsminister Per Bolund meddelade att alla med symtom kostnadsfritt kommer att kunna testas för covid-19.

Under torsdagens presskonferens meddelade Stefan Löfven att symtomfria personer kommer att kunna resa fritt inom Sverige från och med den 13 juni.

– Det här beskedet betyder inte att faran är över. Andra restriktioner ligger kvar. Varenda resa som görs i sommar ska göras med försiktighet. Varje människa som tillhör en riskgrupp ska skyddas, sa Löfven under presskonferensen. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.