mycket sparar du att flytta från Stockholm

- 29/10/2020, 07:57 -

Drömmer du om att lämna Stockholm för ett liv i en mindre stad, större lägenhet och mer cash på kontot? Så här mycket tjänar du på att flytta.

Årets sex första månader stod för ett ovanligt trendbrott. För första gången på länge flyttade fler personer från än till Stockholm. 

En stor anledning till detta är möjligheterna till distansarbete som pandemin medfört. 

Swedbank har kollat upp hur mycket pengar man sparar på att flytta från huvudstaden till orter inom pendlingsavstånd på max två timmar. 

LÄS MER: Nu kan du flytta in i Sveriges dyraste hyresrätt

Är du singel finns det mycket pengar att hämta. 

Skulle du flytta till Enköping, Eskilstuna, Nyköping eller varför inte Västerås skulle du spara runt 3 000 kronor i månaden. 

Även par kan spara in en rejäl slant.

Mycket pengar att spara

Två vuxna utan barn i småhus som väljer att flytta från Stockholm till ett större hus på en mindre ort skulle ha omkring 3 500 kronor i månaden extra att röra sig med. 

– Det finns mycket pengar att spara för den som kan och vill flytta utanför Stockholm, förutsatt att arbetsgivaren tillåter distansarbete och att det övriga livspusslet fungerar, säger Arturo Arques, privatekonom på Swedbank.

Varför du tjänar på att flytta från storstan? Det är givetvis boendekostnaderna som sjunker rejält.

Skulle du inte få jobba distans utan börja jobba på orten du flyttar till skramlar det ändå till i plånboken. 

Medellönen skiljer sig inte så mycket man kan tro mellan Stockholm och Södermalands län. I snitt tjänar nollåttan bara runt 800 kronor mer i månaden. 

Läs mer: Ledde galen sexsekt – dömdes till 120 års fängelse