Vi har testat Norrlands Gulds oväntade nyhet: "Oj!"

- 10/12/2020, 10:44 -

I dessa mörka tider behövs lite extra ljus. Det har Norrlands Guld tänkt på och har därför släppt en ovanligt lysande nyhet. Men vad är det? Vi har testat.

Det är mörkt nuförtiden. Verkligen jättemörkt – både bildligt och bokstavligt talat. I världen rasar en hemsk pandemi och solen har inte visat sig på flera veckor i stora delar av Sverige.

Norrlands guld verkar ha snappat upp just hur trötta vi är på mörkret, och har därför lanserat en lite ovanlig nyhet. 

De tillverkar ju vanligtvis öl, men detta är något helt annat.

Foto: Norrlands Ljus

Nämligen en kylbox. Perfekt att förvara öl i, naturligtvis. Men det finns något lite extra med just den här kylboxen – den har nämligen inbyggd ljusterapi i locket. 

– Sverige är under vinterhalvåret ett av världens mörkaste länder och när vi håller oss inomhus är det extra svårt att få tillräckligt med dagsljus. För att försöka göra vintern lite mindre mörk bestämde vi oss i somras för att mäta ljuset på årets ljusaste dag, i Ljusdal faktiskt, och utifrån den datan har vi tagit fram en ölkyl med inbyggd ljusterapilampa, så varje gång du öppnar kylen för en kall öl får du en välbehövd dos dagsljus på köpet, säger Charlotte Liljewall, produktchef för Norrlands Ljus. 

Men hur bra är den då?

Boxen går att köpa på Norrlands gulds hemsida, till ett ganska saftigt pris. Men den kanske är värd att punga ut lite extra för?

Vi på Nyheter24 bestämde oss för att testa kvaliteten på kylboxen. Se resultatet i videon högst upp i artikeln!

Läs mer:

Nu kan du köpa öl med avokadosmak

Nu släpps ölen Iskall - billigast på Systembolaget

7-Eleven-butiken i Sverige kan bli först med att sälja alkohol