Söndag 14 Aug
Stockholm

Nu släpps ölen Iskall - billigast på Systembolaget

Iskall
Ölen Iskall blir nu den billgaste ölen på Systembolaget. Foto: Vilhelm Stokstad/TT/Geir Olsen

Ölen "Iskall" kommer nu att bli den billigaste ölen på Systembolaget och släpps den 1 december. Men det hela sägs vara en engångsföreteelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var tidigare under veckan som Beernews avslöjade att Morgondagens Bryggeri i Göteborg inom en snar framtid kommer att släppa en rekordbillig öl som går loss på endast fem kronor styck. 

Ölen heter "Iskall" och blir därmed det billigaste ölet på Systembolaget. 

Nu släpps en rekordbillig öl på Systembolaget. Bildkälla: Fredrik Hagen/TT

Men trots att det hela kommer som en väldigt glädjande nyhet för bland annat stadens alla studenter – så är detta enligt Systembolagets presschef Anders Porelius en engångsföreteelse. 

– Systembolaget lanserar tusentals ölsorter och det här är första gången som vi har sett en sådan låg prissättning då den ligger långt under de övriga leverantörernas priser. Vi tittar nu över våra rutiner och ser till att prissänkningar av det här slaget inte ska förekomma igen, säger han till Beernews.

Ölet är en pilsner på 5,9 procent och det släpps omkring 2800 burkar på Systembolaget 1 december. 

Beernews skriver att ölet endast att finnas i ett antal butiker i Göteborgsområdet, och blir alltså inte beställningsbart för alla som vill.

–  Det handlar om ett mindre parti öl om cirka 1000 liter. Varan kommer bara att säljas lokalt på plats i butik och i en mycket begränsad volym. Det lokala och småskaliga sortimentet är till för hantverksmässigt framtagna produkter. Vi ser det inte som önskvärt med lägre priser i det sortimentet, tillägger Anders.

Läs mer: 

Nu är det avgjort – det här är Sveriges bästa systembolag

Så mycket har Systembolagets försäljning ökat under pandemin

Hur länge håller ett boxvin, både öppnat och oöppnat?

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.