Drömmer du om att fira jul med Tegnell? Nu har du chansen!

- 14/12/2020, 16:26 -

En lycklig vinnare kommer få chansen att vara med på familjen Tegnells julfirande – digitalt, såklart. Står det här på din önskelista i år? Då är det snabba puckar som gäller!

I slutet på november skickade Livsmedelsföretagen ut resultatet från sin årliga undersökning om svenskarnas julrutiner. 

Den visade att Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell är den som allra flest vill bjuda in till sitt julbord i år.

"Jag kan förstå att man gärna skulle bjuda in årets mest omtalade svensk till sitt julbord", sade kommunikationsansvarige Jimmy Sandell till Nyheter24 efter att undersökningen publicerats.

Är du en av de som drömmer om att skåla in julen tillsammans med Tegnell? Då är det här din turdag!

Foto: Amir Nabizadeh/TT

Ämnet ligger familjen varmt om hjärtat

I årets Musikhjälpen auktionerar nämligen döttrarna Annemiek, Emily, och Saskia Tegnell ut en kortare medverkan på familjens jul. Den lycklige vinnaren får vara med i fem minuter – via Zoom, såklart. 

"Alla har rätt till sjukvård" är Musikhjälpens tema för i år – vilket är ett viktigt ämne inom familjen, enligt Annemiek:

– Årets tema ligger oss varmt om hjärtat, i och med att nästan hela familjen jobbar inom vården, säger hon i ett pressmeddelande från TT. 

Anniemiek själv arbetar som sjuksköterska på en infektionsavdelning i Malmö. Emily är läkare på Sahlgrenska och deras mamma är arbetsterapeut med klinisk bakgrund. Bara Saskia har gått en annan väg, och jobbar med hållbar stadsutveckling. 

Foto: Hasse Holmberg/TT

Vinnaren får bestämma

I ett pressmeddelande från TT säger systrarna att deras jul alltid innehåller mycket julpynt och egenhuggen gran. 

Men vilken del av högtiden som vinnaren får dela med familjen Tegnell är upp till personen som budar högst att bestämma. Enligt Annemiek är man öppen för förslag:

– Det vore kanske roligast när vi delar ut julklapparna. Det är lite heligt för oss men nu har vi ju gått med på det här. Och det är fem minuter, så det kan vi avvara,säger hon i ett pressmeddelande från TT.

Snabba puckar

Auktionen avslutas söndagen 20/12 klockan 23.30. Vill du ha chans att fira jul med Anders Tegnell gäller det alltså att vara rätt så snabb!

Läs mer: Anders Tegnell: Så bör svenskarna fira jul