Är Aladdin eller Paradisasken godast? Vem ska få den vita pärlnougaten? Och vem är det som har tjuvstartat på det undre lagret?
Ja, att slåss om pralinerna i Aladdinasken är en stark jultradition för många svenskar.
De har till och med rankats viktigare än självaste jultomten!
Men har du koll på chokladaskens historia – och hur det kommer sig att vi äter den på jul?

En 80-årig tradition
Inför julfirandet 1939 lanserades Aladdinasken, som då innehöll en blandning av Marabous mest populära praliner.
Den fick snabbt en självklar plats på det svenska julbordet – och för att behålla den har asken fått genomgå flera moderniseringar.
Enligt Karin Selling, presskontakt på Mondelez Sverige, har förändring alltid varit en viktig del av Aladdins arv:
"Under åren har över 50 nya smaker introducerats och asken har bytt design 9 gånger", säger hon till Nyheter24.

"Extra lyxigt"
Och julkopplingen då – hur kom den in i bilden?
Enligt Selling skedde det lite av en slump.
Aladdinaskens lansering skedde runt jul, och på 30-talet var choklad inget som hörde vardagen till.
"Choklad sågs som något extra lyxigt som man kunde unna sig till speciella tillfällen, såsom jul, säger hon till Nyheter24.