Frederick Federley
Frederick Federley - Foto: SVT/Carian Bergfelt

Fredrick Federley om pedofildömde mannen: Var kär

I höstas kom det ut att Fredrick Federley bott med en man som dömts för ett stort antal våldtäkter mot barn. Nu talar han ut om relationen i Carina Bergfeldts. "​Han var väldigt viktig för mig,", säger han.


Det var i december som skandalen kring Fredrik Federley briserade. 

Då kom det fram att den tidigare C-toppen bott ihop med en man som dömts för flera grova sexbrott mot barn. Den tidigare sambon är dömd för 22 fall av våldtäkt mot barn och flera andra sexualbrott mot barn.

Federley meddelade då att han lämnar alla sina politisk uppdrag – och sjukskrev sig en längre period.

Läs mer: Fredrick Federleys pedofildömde sambo – här är allt som hänt

Kär

I säsongens sista avsnitt av Carina Bergfeldt är Federley gäst, och talar ut om relationen och på frågan om han var kär i mannen blir svaret:

 – Väldigt nära kär, kanske till och med ja.

– Han var väldigt viktig för mig, det ska jag inte stick under stolen med. Vi gjorde grejer, praktiska saker på gården som att sätta upp stängsel och så vidare.

Inte läsa domen

Den tidigare C-toppen berättar att han fick reda på att hans sambo var dömd för flera sexualbrott mot barn i en nätpublikation, men att han fortfarande inte läst domen

 – Jag har inte fått den skickat den till mig, det är ingen som ringer och säger det här innehåller den, och nu får du sansa dig Fredrik, säger han. 

Bergfelt säger i intervju att han kan begära ut den själv.

 – Det är bara begära ut, men det har jag inte gjort och tänker inte göra det heller.

Carina Bergfeldts talkshow sänds i SVT 1 ikväll klockan 21.00. 

LÄS MER:

Fredrick Federleys egna ord om dömde ex-sambon

Nya beskedet: Fredrick Federley lämnar politiken

Nu bryter Annie Lööf tystnaden i Federley-skandalen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.