Hur mycket pengar tjänar egentligen den tidigare politikern Mona Sahlin?
Hur mycket pengar tjänar egentligen den tidigare politikern Mona Sahlin? - Foto: Foto: Fredrik Sandberg/TT

Så mycket tjänar Mona Sahlin – efter stora skatteskulden

Mona Sahlin var länge ett av de tyngsta namnen inom svensk politik och det märks på årsinkomsten. Samtidigt har hennes karriär också kantats av skandaler och för tre år sedan blev det allmänt känt att hon hade hundratusentals kronor i skatteskulder.


Det var i början av 2018 som den tidigare socialdemokratiske politikern och partiledaren Mona Sahlins statsrådspension började utmätas av Kronofogden. Detta efter att det visat sig att hon haft skatteskulder på uppemot 650 000 kronor, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

Det rörde sig då om 36 240 kronor i månaden som Kronofogden tog från Sahlins pension.

Årsinkomst på över 800 000 kronor

Trots utmätningen tycks Sahlin ha haft en hel del pengar att leva på. Under 2019 hade hon en årslön på 832 300 kronor, vilket innebär att hon kunde plocka ut en månadslön på drygt 69 000 kronor. 

Mona Sahlin. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Även om Sahlin därmed tjänade ungefär 34 000 kronor mer i månaden än den genomsnittlige svensken hade hon nära en miljon kronor mer i årslön under 2014. Som Nationell samordnare för att värna om demokratin mot våldsbejakande extremism, ett uppdrag hon hade mellan 2014 och 2016, drog hon nämligen in hela  1 796 500 kronor. 

Läs mer:

Gudrun Schymans superlön – har fördubblat inkomsten på fem år

Göran Perssons miljonlön – har tredubblat statsministerlönen

Fredrik Reinfeldt driver miljonbolag – så mycket tjänar han

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Bostadsbyggandet faller i USA

Bostadsbyggandet i USA sjunker. Nystartade bostadsbyggen föll med 14,7 procent i mars, till en årstakt på 1,32 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan augusti i fjol, visar nya siffror från det amerikanska handelsdepartementet.

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.

IMF höjer global tillväxtprognos

Internationella valutafonden (IMF) höjer prognosen för global tillväxt 2024 ett snäpp, till 3,2 procent. Det är 0,1 procentenhet högre än vad IMF:s ekonomer såg framför sig i januari.

Ökad ilska och oro i M efter opinionsmätning

På onsdagen röstar riksdagen om den nya könstillhörighetslagen. Samtidigt har en ny opinionsmätning eldat på "oron, ilskan och frustrationen" inom Moderaterna för lagförslaget.

Kvinna hittad död – man anhållen

En man har anhållits efter att en kvinna hittats död i sitt hem i Kungsbacka, rapporterar Kungsbacka-Posten.