Söndag 29 Maj
Stockholm

Region Uppsala larmar: "Nått maxtaket för vår kapacitet"

Region Uppsala larmar om att sjukvården nått sin maxkapacitet – och ber om hjälp från andra regioner.
Region Uppsala larmar om att sjukvården nått sin maxkapacitet – och ber om hjälp från andra regioner. Foto: Claudio Bresciani/TT

Region Uppsala befinner sig nu i det värsta läget sedan pandemins början sett till antal intensivvårdade på regionens sjukhus. Regionen efterfrågar därför hjälp från andra regioner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Region Uppsala har under en längre tid haft ett högt antal patienter som vårdats för covid-19 vid Akademiska sjukhuset såväl som Enköpings Lasarett. 

"Värsta läget vi haft under hela pandemin"

Nu uppger regionen att de befinner sig i ett exceptionellt, och mycket kritiskt, läge.

Mikael Köhler. Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Vi har just nu det värsta läget vi haft under hela pandemin på sjukhusen när det gäller antalet inneliggande. Personalen har redan gett allt och det finns helt enkelt inte möjlighet att ta emot fler patienter med nuvarande resurser, säger regionens hälso- och sjukvårdsdirektör Mikael Köhlerett pressmeddelande.

Ber om hjälp från övriga regioner

Tidigare har regionen haft ett visst samarbete med andra regioner i landet, men nu ber region Uppsala om ytterligare stöd.

Akademiska sjukhuset i Uppsala. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

- Vi har nått maxtaket för vår kapacitet, och har därför bett om hjälp. Vi har nu fått positiva besked och räknar med att kunna omfördela patienter till andra delar av landet före helgen, säger Köhler. 

Det är ännu oklart hur många patienter som kommer att förflyttas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt