Polisen undersöker området efter mordförsöket på Norr Mälarstranden.
Polisen undersöker området efter mordförsöket på Norr Mälarstranden. - Foto: Pontus Lundahl / TTLeif R Jansson /SCANPIX/TT

Hovrätten skärper straffet för toppjuristen – får 15 års fängelse

Den kvinnliga toppjuristen som försökt få sin före detta man mördad får sitt straff skärpt. Hon döms av hovrätten till 15 års fängelse för anstiftan av försök till mord.


I september 2019 sköts advokaten Henrik Olsson Lilja utanför sin bostad på Kungsholmen i Stockholm, och skadades allvarligt.

I tingsrätten dömdes Olsson Liljas exfru, kallad toppjuristen i media, till 14 års fängelse för att ha anlitat skytten och en annan man för att döda honom. 

Nu skärper hovrätten tingsrättens dom till 15 års fängelse. Hon döms för att ha legat bakom mordförsöket, och döms även för att 2018 ha anlitat två 17-åriga pojkar för att döda mannen, skriver Svea hovrätt i ett pressmeddelande. 

Man döms för medhjälp

En man dömds till medhjälp till försök till mord till 6 års fängelse. De två 17-åringarna döms till skyddstillsyn – den ena för stämpling till mord och den andra för för förberedelse till mord.

Sedan tidigare är en man dömd för mordförsök.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.