Parkering på utanför en Julabutik och svenska pengar.
Totalt rör det sig alltså om 48 miljoner kronor som delas ut i bonus under april månad. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Rekordbonus till Jula-anställda – trots pandemiåret 2020

Medan pandemiåret 2020 var tufft för många företag gjorde butikjätten Jula sitt bästa år någonsin sett till sin försäljning – och på grund av framgångarna får de anställda en rekordbonus under april månad.


Under 2020 slog Jula sitt försäljningsrekord och omsättningen för koncernen landade på otroliga 9,8 miljarder kronor. Med denna framgång i bagaget beslutade sig företaget för att belöna sina anställda för deras hårda arbete under pandemiåret.

– Många ansvarstagande och engagerade medarbetare har gjort stora insatser under året för att hantera pandemin, alltid med kundens bästa i fokus. Därför känns det mycket bra att kunna dela ut denna bonus, säger Julas ägare och koncernchef Karl-Johan Blank i ett pressmeddelande

Får 75 procent av en vanlig månadslön i bonus

Bonusen till de anställda är rekordstor – den motsvarar 75 procent av en normal månadslön för respektive anställd vid företaget. Totalt rör det sig alltså om 48 miljoner kronor som delas ut i bonus under april månad. 

/
Senaste nytt

Döms – hade likdelar i frysen

Nu avgörs Teslas stämning mot Postnord

Under eftermiddagen avgör Solna tingsrätt om Tesla ska få sina registreringsskyltar levererade av Postnord, trots pågående strejk. Detta sedan elbilsjätten stämt Postnord.

Coop säger upp 100 medarbetare

Coop gör neddragningar rörande cirka 100 tjänster vid huvudkontoret i Solna. Åtgärden ska tillsammans med andra åtgärder ge en kostnadsminskning på drygt 300 miljoner kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Kommitté ska se över överskottsmålet

Överskottsmålet ska ses över vart åttonde år, enligt det finanspolitiska ramverket.

Hissen föll 200 meter – många omkom

1 timme sedan
Elva gruvarbetare har omkommit och ytterligare 75 har skadats i en olycka i en platinagruva i Sydafrika. Olyckan inträffade på måndagskvällen då den hiss som fraktar arbetarna till markytan vid skiftets slut plötsligt rasade runt 200 meter, uppger gruvans ledning.

Exceptionell ökning av adhd–diagnoser

1 timme sedan
På tre år har andelen barn och unga med adhd-diagnos ökat med nästan 50 procent. Var tionde pojke och var femtonde flicka har antingen adhd- eller add-diagnos och Socialstyrelsen tror att det kommer att öka ytterligare.