Kvarlevor hittades på ön Varö i Karlskronas skärgård – nu åtalas två män för styckmordet.
Kvarlevor hittades på ön Varö i Karlskronas skärgård – nu åtalas två män för styckmordet. - Foto: Johan Nilsson/TT

Två unga män åtalas för styckmordet i Karlskrona

Två män, 22 respektive 23 år gamla, har idag åtalats för det omskrivna mordet på en 57-årig man i Karlskronas skärgård i juli 2020. Eftersom kroppen ska ha styckats åtalas de även för brott mot griftefriden.


Det var i somras, i juli 2020, som en 57-årig man försvann från sin bostad i Karlskrona. Efter de två unga männen var de som senast varit i kontakt med 57-åringen riktades misstankarna snabbt mot dem, samidigt som en stor sökinsats i Karlskronas skärgård inleddes. 

Tre månader senare hittades kvarlevor, som senare identifierades tillhöra 57-åringen, på ön Varö – detta efter tips från en av de misstänkta. 

Slogs ihjäl med skiftnyckel och styckades

Bägge misstänkta, som har bott i offrets lägenhet, har i olika utsträckning erkänt delaktighet i mordet. 

– De två åtalade männen har i förhör berättat att de slog ihjäl 57-åringen med en skiftnyckel. Därefter styckade de kroppen i sex delar, paketerade delarna i tre väskor och transporterade väskorna i en båt till Varö i Karlskrona skärgård, där kroppsdelarna grävdes ned, säger kammaråklagare Anna Johansson, som har varit förundersökningsledare, i ett pressmeddelande

Nu ska de misstänkta genomgå en större rättspsykiatriskt undersökning. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.