Onsdag 22 Sep
Stockholm

Sandra, 23, knivmördades under "våldtäktslek" – hittades av sitt barn

I kvällens "I huvudet på en gärningsman" tas fallet med den dömde mördaren Varg Engelbrekt upp.
I kvällens "I huvudet på en gärningsman" tas fallet med den dömde mördaren Varg Engelbrekt upp. Foto: Skärmavbild/TV3

Småbarnsmamman Sandra knivmördades brutalt av nätdejten Varg Engelbrekt under en "våldtäktslek" – medan hennes 2-åriga barn sov i rummet bredvid. Fallet tas upp i "I huvudet på rollspelsmördaren", som sänds 27 maj 21.00 på TV3, Viaplay och Viafree.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På kvällen den 24 juli 2008 åker den då 25-årige Varg Engelbrekt hem till den 23-åriga småbarnsmamman ”Sandra”, som egentligen heter någonting annat, strax utanför Tibro.

Varg Engelbrekt. Foto: Skärmavbild/TV3

De har stämt träff med varandra online och Varg har öppet berättat för Sandra vad han vill att dejten ska bestå av – en ”våldtäktslek” som involverar både kniv och handklovar. 

"Leken" övergår till blodigt allvar

Men vad som skulle vara en rollspelslek övergår till blodigt allvar. När Varg senare under natten lämnar bostaden lämnar han också Sandra i sovrummet – naken, fastlåst med handklovar i ett element och brutalt mördad med ett 40-tal knivhugg. 

– Man förstår att det har varit en väldigt lång och plågsam process som han njutit av, säger Jenny Yourstone, doktor i psykologi, i kvällens "I huvudet på rollspelsmördaren". 

Jenny Yourstone. Foto: Skärmavbild/TV3

Samtidigt som det kallblodiga mordet utspelat sig i Sandras sovrum ligger hennes 2-åriga barn och sover i rummet intill. 

Småbarnsmamman hittas död – av sitt eget barn

Morgonen därpå vaknar 2-åringen, brer en smörgås och sätter på en film på tv:n. I drygt ett dygn befinner sig det lilla barnet i bostaden med sin döda mamma innan Sandras mamma, och barnets mormor, upptäcker vad som hänt. 

Foto: Polisen

– Det var någon som hade lagt ett täcke över kvinnan och vi tror ju att det är det här barnet, berättar polisen Lars Johansson i avsnittet. 

Varg Engelbrekt grips – och mordvapnet hittas

Samma dag kan Varg, som i programmet beskrivs som en "väldigt sexistisk" man med svåra psykiska besvär och missbruksproblem, gripas. Detta eftersom Sandras mamma haft vetskap om dotterns planerade dejt.

I samband med gripandet gör polisen en husrannsakan i Vargs bostad. Utöver det blodiga mordvapnet hittas fotografier av iscensatta mord, med slående likheter till det mord som 25-åringen just begått. 

Ett av morden som Varg iscensatt och fotograferat. Foto: Polisen

Dessutom hittas en dagbok med en anteckning, daterad två dagar tidigare, där det går att läsa: "2 mordbränder. snart ett mord. vet vem, när, hur". 

Döms till livstids fängelse

I förhör hävdar Varg att han drabbats av en "blackout" och inte minns mordet. Men bevisningen är stark och Varg, som inte bedöms lida av en allvarlig psykisk störning, döms därför till livstids fängelse för mord, grov mordbrand, olaga hot och stöld. 

Se hela avsnittet av "I huvudet på rollspelsmördaren" som sänds torsdag 27 maj 21.00 på TV3, Viaplay och Viafree.

Kommentera
Kopiera länk
Dela