Jackie Arklövs önskan får avslag – polismördaren kommer inte att flyttas till en öppen anstalt.
Jackie Arklövs önskan får avslag – polismördaren kommer inte att flyttas till en öppen anstalt. - Foto: Polisen/TT

Polismördaren Jackie Arklöv nekas flytt till öppen anstalt

Livstidsdömde Jackie Arklöv, som gjorde sig skyldig till Malexandermorden i maj 1999 och som avtjänat 22 år av sitt straff, har återigen nekats flytt till en öppen anstalt.


Det var den 28 maj 1999 som Jackie Arklöv, tillsammans med sina kumpaner Andreas Axelsson och Tony Olsson, sköt ihjäl två polismän utanför det lilla samhället Malexander.

Samtliga gärningsmän dömdes till livstids fängelse, men Axelsson och Olsson har sedan dess fått sina straff tidsbestämda. Läs mer om det här.

Arklöv, å sin sida, nekades tidsbestämt straff i september 2020. 

Jackie Arklövs begäran nekas – ingen öppen anstalt

Den dömde polismördaren avtjänar sitt straff på en sluten anstalt i säkerhetsklass 2, men har begärt att få flyttas till en öppen anstalt med lägre säkerhetsklass.

Denna begäran har tidigare fått avslag av Kriminalvården och nu följer förvaltningsrätten samma linje. Beslutet grundar sig, enligt nyhetsbyrån Siren, på att man bedömer att det fortfarande finns en förhöjd återfallsrisk. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Polisen i Falkenberg rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.