En minnesplats har upprättats i Tormestorp efter att två barn och en vuxen blev påkörda av ett tåg på onsdagen.
En minnesplats har upprättats i Tormestorp efter att två barn och en vuxen blev påkörda av ett tåg på onsdagen. - Foto: Rickard Nilsson/TT

Stor sorg efter misstänkta tågmordet: "Tänker på de anhöriga"

Två barn och en vuxen dog när de blev påkörda av ett tåg vid Tormestorp under onsdagen. Efter händelsen, som utreds som misstänkt mord, har en minnesplats upprättats. Nyheter24 har pratat med Maria Tallberg, 38, som besökte platsen med sina barn.


Det var under onsdagsförmiddagen som en lokförare slog larm om en tågolycka i höjd med samhället Tormestorp strax söder om Hässleholm

En vuxen och två barn, som av okänd anledning befann sig på spåret, omkom när de blev påkörda av tåget som färdades i 180 kilometer i timmen. 

Foto: Rickard Nilsson/TT

Polisen utreder händelsen som misstänkt mord, men söker inte efter någon utomstående gärningsperson. Läs mer om det här.

Maria, 38, besökte minnesplatsen: "Väldigt ledsen"

I det lilla samhället Tormestorp, och i närliggande Hässleholm, är sorgen efter det inträffade stor och en minnesplats har därför upprättats längs med tågspåret. 

En av de som besökte minnesplatsen under torsdagen var Maria Tallberg, 38, och hennes tre barn. 

– Jag blev väldigt ledsen och berörd när jag hörde vad som hänt, säger hon till Nyheter24 och fortsätter:

Minnesplatsen i Tormestorp. Foto: Rickard Nilsson/TT

– Jag kände att jag ville visa anhöriga och lokföraren att vi tänker på dem. Deras familj kommer aldrig mer att få träffa dem och lokföraren kommer att få bära bilden av smällen med sig för resten av sitt liv.

Tormestorp sörjer: "Alla är klart berörda"

Det som inträffade på onsdagen har inte lämnat någon oberörd, särskilt i och omkring Tormestorp.

Foto: Rickard Nilsson/TT

– Alla är klart berörda av händelsen och jag tror att många pratar om olyckan idag och funderar på hur det kunde hända, säger Maria. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!