Döda griskultingar har hittats i en container.
Döda griskultingar har hittats i en container. - Foto: BERTIL ERICSON/TT.

Säckar med döda griskultingar har hittats i container

Ett stort antal griskultingar och en vuxen gris har hittats i två säckar i en container för klädinsamling i Västerås. Polisen larmades till platsen och en anmälan om miljöbrott har upprättats.​


I en container för klädinsamling i Västerås har man under fredagen hittat två säckar med ett stort antal döda griskultingar och en död vuxen gris. Polisen larmades till platsen. 

– Vi har varit på plats och letat efter märkning på grisarna men vi har inte hittat några. Det är upp till kommunen för vidare hantering av dem, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin till Aftonbladet. 

Polisen har i nuläget inte kunnat fastslå om det rör sig om djurplågeri, men en anmälan om miljöbrott har upprättats.

– De var i ganska dåligt skick de här griskultingarna. De hade legat en stund och börjat ruttna. Men vi vet inte vad som hänt, säger Magnus Jansson Klarin till Aftonbladet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter

Ericsson slår vinstförväntningarna med råge

Det blev ett rejält fall i försäljningen för telekomtillverkaren Ericsson i första kvartalet. Men lönsamhet och vinst lyfter betydligt mycket mer än väntat, visar en delårsrapport.

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 6,7 procent i mars, jämfört med samma månad 2023.

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffar Kinas president Xi Jinping i Peking på tisdagsmorgonen.

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

1 timme sedan
Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

2 timmar sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.