Hur får man bort bananflugorna i köket? Det finns en enkel fälla som kan göra under!
Hur får man bort bananflugorna i köket? Det finns en enkel fälla som kan göra under! - Foto: ephotocorp/Alamy/Stella Pictures och Anne Webber/Alamy/Stella Pictures

Fällan hjälper dig att bli av med bananflugorna – så gör du

Rötmånad innebär svärmar med små, men ack så irriterande, bananflugor i köket. Det finns dock ett enkelt sätt att bli kvitt bananflugorna – med hjälp av en fälla bestående av fyra saker du förmodligen redan har hemma.


Varje år är det samma visa: med rötmånaden kommer de små bananflugorna som ett brev på posten. 

Kanske har du råkat glömma en halväten frukt på köksbordet eller så har flugorna, trots dina ihärdiga försök att hålla rent i köket, lyckats hitta en saftfläck att kalasa på vid diskbänken?

Men misströsta inte, det finns en räddning i form av en enkel fälla som du kan anordna helt själv.

Bananflugorna dör i enkla fällan

Utöver att till exempel inte låta disk med matrester stå eller att inte ha oförslutna påsar med fruktavfall så finns det enligt Anticimex en simpel, men effektiv, fälla för att slippa bananflugorna.

Det du behöver för fällan är:

  • Äppelcidervinäger.
  • Sirap.
  • Diskmedel.
  • En flaska.

Blanda samman två delar av vinägern med en del sirap och en eller ett par droppar diskmedel i flaskan och vänta. Inom kort kommer bananflugorna att flockas i flaskan och fastna där på grund av den brutna ytspänningen. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.