Tisdag 28 Sep
Stockholm

Enorm brand i södra Stockholm – fabrik har rasat ihop

Brand i det gamla industriområdet i Lövholmen i södra Stockholm. Släckningsarbete pågår även från ett fartyg.
Brand i det gamla industriområdet i Lövholmen i södra Stockholm. Släckningsarbete pågår även från ett fartyg. Foto: Gabriella Bruske/TT

En fabrik har rasat ihop i Liljeholmen, södra Stockholm, på grund av en kraftig brand. Ett VMA skickades ut till allmänheten och enligt polisen utreds händelsen som en mordbrand.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Runt 23-tiden under fredagskvällen larmades polis och räddningstjänst till en gammal kolsyrefabrik i Liljeholmen, strax söder om Stockholm.

Även båtar från kustbevakningen och Sjöräddningssällskapet bistod med pumpar och utrustning.

VMA utfärdades

Sent inpå natten skickades ett VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten red. anm) ut, där människor som bodde omkring området uppmanades stänga fönster, dörrar och ventilation. Detta då brandrök är giftigt.

Klockan 4 på morgonen hävde räddningstjänsten sitt VMA, då branden var under kontroll, men de kommer fortsätta sitt arbete under i princip hela lördagen.

Däremot meddelar eldningsbefäl Jarmo Carlsten att befolkningen, i vissa delar av staden, kommer känna av röklukt under dagen.

Misstänker mordbrand

Polisen har ännu inte funnit orsaken bakom branden, men de misstänker att det är en mordbrand:

– Vi har inlett en förundersökning gällande mordbrand. Det är olika omständigheter på platsen, exakt vad kan jag inte gå in på, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl på polisen i Stockholm till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela