Torsdag 21 Okt
Stockholm

Åttaårig pojke slogs medvetslös – ingen ringde ambulans

Genrebild
Pojken på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix/TT och Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Under fredagen blev en lågstadieelev i Kiruna så svårt misshandlad att han tappade medvetandet. Nu riktar mamman kritik mot att skolan inte ringde efter en ambulans direkt, rapporterar SVT.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Två elever riktade slag och sparkar mot den åttaåriga pojken, som var medvetslös upp till en halvtimmes tid efter misshandeln, enligt pojkens mamma. Åttaåringens lillebror blev vittne till händelsen.

Det var mamman själv som sedan tog med sig sin son till akuten på Kiruna sjuhus, som skickade vidare honom med ambulans till Gällivare sjukhus för observation.

– Jag förstår inte varför personalen på skolan inte direkt ringde ambulans. Läkarna har sagt att det har varit en mycket brutal misshandel, säger mamman till SVT.

Vågar inte skicka pojkarna till skolan

Dagen efter fick pojken komma hem, men nu vill mamman inte släppa iväg sina barn till skolan. Inte förrän hon får skolans åtgärder klart för sig.

– Det kan inte vara meningen att jag ska placera om mina pojkar. Det enda jag har fått veta är att de ska ha krismöte och att de ska ändra vissa rutiner.

Hon menar även att det måste sättas in åtgärder gällande pojkarna som ska ha misshandlat hennes son, skriver SVT, då hon menar på att de själva  inte kan må så bra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela