En stor polisinsats pågår i Göteborg efter larm om explosionsrisk.
En stor polisinsats pågår i Göteborg efter larm om explosionsrisk. - Foto: Johan Nilsson/TT och Björn Larsson Rosvall/TT

Stor polisinsats i Annedal efter larm om explosionsrisk

En stor polisinsats pågår i Annedal i Göteborg i jakten på mannen som misstänks ligga bakom bombdådet under tisdagen. Samtidigt har SOS tagit emot larm om en överhängande explosionsrisk i stadsdelen efter hot mot en vårdcentral.


Klockan 04.48 på tisdagsmorgonen kom larmet om en en stor explosion i Annedal i Göteborg, vilket orsakade bränder i tre trappuppgångar och många lägenheter och husets garage fylldes med rök.

16 personer i åldrarna 10 till 80 år fördes till sjukhus – varav sex av dem var allvarligt skadade. Kort efter explosionen meddelade polisen att explosionen inte ska ha skett av naturliga orsaker.

Misstänkt man har uttryckt nya bombhot

Under torsdagen anhölls en man i sin frånvaro, då på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Denna man ska, enligt uppgifter till Aftonbladet, ha uttryckt hot om nya bombdåd. 

I jakten på den misstänkte mannen ska polisen ha gjort flera tillslag i Annedal under torsdagseftermiddagen.

Larm om explosionsrisk i Annedal

Vid 14.40-tiden på torsdagen larmades polisen till en vårdcentral i stadsdelen. Detta efter att personal känt sig hotade av en man på platsen.

"Det hot som framförts till personalen på vårdcentralen ska enligt uppgift vara ett bombhot. Därför har polisen iakttagit försiktighet och spärrat av ett område kring platsen", skriver polisen på sin hemsida.

Även SOS ska ha tagit emot larm om en "överhängande fara" och explosionsrisk i stadsdelen, rapporterar SR.

Inget farligt föremål hittat

Klockan 16.53 uppger polisen att man inte har hittat något farligt föremål vid vårdcentralen.

"Avspärrningarna kommer att hävas och polispersonal kommer successivt att lämna platsen. En anmälan om olaga hot mot grupp kommer att upprättas", skriver de på sin hemsida.

Senare bekräftar polisen för SR att man kunnat koppla händelsen till explosionen på tisdagen.

Texten uppdateras.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!