En stor polisinsats pågår i Göteborg efter larm om explosionsrisk.
En stor polisinsats pågår i Göteborg efter larm om explosionsrisk. - Foto: Johan Nilsson/TT och Björn Larsson Rosvall/TT

Stor polisinsats i Annedal efter larm om explosionsrisk

En stor polisinsats pågår i Annedal i Göteborg i jakten på mannen som misstänks ligga bakom bombdådet under tisdagen. Samtidigt har SOS tagit emot larm om en överhängande explosionsrisk i stadsdelen efter hot mot en vårdcentral.


Klockan 04.48 på tisdagsmorgonen kom larmet om en en stor explosion i Annedal i Göteborg, vilket orsakade bränder i tre trappuppgångar och många lägenheter och husets garage fylldes med rök.

16 personer i åldrarna 10 till 80 år fördes till sjukhus – varav sex av dem var allvarligt skadade. Kort efter explosionen meddelade polisen att explosionen inte ska ha skett av naturliga orsaker.

Misstänkt man har uttryckt nya bombhot

Under torsdagen anhölls en man i sin frånvaro, då på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Denna man ska, enligt uppgifter till Aftonbladet, ha uttryckt hot om nya bombdåd. 

I jakten på den misstänkte mannen ska polisen ha gjort flera tillslag i Annedal under torsdagseftermiddagen.

Larm om explosionsrisk i Annedal

Vid 14.40-tiden på torsdagen larmades polisen till en vårdcentral i stadsdelen. Detta efter att personal känt sig hotade av en man på platsen.

"Det hot som framförts till personalen på vårdcentralen ska enligt uppgift vara ett bombhot. Därför har polisen iakttagit försiktighet och spärrat av ett område kring platsen", skriver polisen på sin hemsida.

Även SOS ska ha tagit emot larm om en "överhängande fara" och explosionsrisk i stadsdelen, rapporterar SR.

Inget farligt föremål hittat

Klockan 16.53 uppger polisen att man inte har hittat något farligt föremål vid vårdcentralen.

"Avspärrningarna kommer att hävas och polispersonal kommer successivt att lämna platsen. En anmälan om olaga hot mot grupp kommer att upprättas", skriver de på sin hemsida.

Senare bekräftar polisen för SR att man kunnat koppla händelsen till explosionen på tisdagen.

Texten uppdateras.

/
Senaste nytt

Kundernas kritikstorm mot Kellogg's: "Dystopiskt"

Betalningskungen: Klarnas vd får miljonlyft – trots miljardförlusten

De senaste två årens miljardförluster hindrade inte Klarnas vd från att höja lönen för sig själv och de andra i ledningsgruppen med rekordbelopp. Så här många miljoner tjänar de efter rekordhöjningen på 70 procent.

Navalnyjs kropp framme vid kyrkan – flera gripna

Aleksej Navalnyjs kista har anlänt till kyrkan. Men familjen hindrades in i det sista från att hämta hans kropp från bårhuset. Enligt medierapporter har flera personer som samlats i samband med begravningen gripits.

Livstids fängelse för mord och nio mordförsök

En man i 20-årsåldern döms till livstids fängelse för mordet på en annan ung man på en snabbmatsrestaurang i Rågsved i södra Stockholm, meddelar Södertörns tingsrätt.

Morddömd 15-åring ska utvisas på livstid

Den 23-årige Kalmarbon trodde att mötet skulle handla om en narkotikaaffär, men han blev knivmördad. Ett beställningsmord, menar Kalmar tingsrätt, som dömer en 15-årig pojke till sluten ungdomsvård och utvisning på livstid.

Här är frågan Arla vägrar att svara på om Bregott

Det var för ett par veckor sedan som Arla skickade ut ett gäng Bregott-paket till olika svenska kändisar. Men reaktionerna blev inte helt som tänkt.