Medresenärer grep in när person ramlade ner på spåret.
Medresenärer grep in när person ramlade ner på spåret. - Foto: Junge, Heiko/Amir Nabizadeh/TT.

Person föll ner på spår – då grep resenärer in

Tidigare i veckan fick polisen i Botkyrka larm om att en person ramlat ner på tågspåret och skadat sig. Då ryckte de övriga resenärerna in. "Det värmer mitt hjärta", skriver polisen på Facebook.


Det var på måndagen tidigare i veckan som polisen i Botkyrka fick ett larm om att en person med rollator hade fallit ner på ett tågspår i Tumba och skadat sig. Det rapporterade polisen om på Facebook. 

Lyckligtvis visade de övriga resenärerna stort civilkurage och hjälpte personen upp från spåret. Resenärerna började vårda personen som hade gjort sig illa och tillkallade även ambulans. 

När polisen anlände till platsen hjälpte de till att vårda personen för att sedan överlämna arbetet till ambulanspersonalen. 

"Det värmer mitt hjärta"

Polisen i Botkyrka skriver på Facebook att de tackar alla som hjälpte till och att de kommer försöka "uppmärksamma händelsen och personerna som fanns där". 

"Det värmer mitt hjärta att se att våra medborgare är hjälpsamma och finns där och vågar göra skillnad för medmänniskor i nöd", skriver polisen på Facebook

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

GB-ägaren Unilever kapar 7 500 jobb

Aktiespararna om Thunberg: "Snälla, väx upp"

Civil olydnad gör inte bolag med hållbara, anser Aktiespararnas vd Joacim Olsson efter SAS bråkiga bolagsstämma på måndagen där bland andra klimataktivisten Greta Thunberg protesterade mot flygbolagets miljöskadliga verksamhet.

Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen backar inledningsvis. Vid öppning är OMXS-index ned 0,4 procent.

Efter ryska rykten: Nej, Charles är inte död

Nyheten slog ned som en bomb i ryska medier under måndagen: Storbritanniens kung var död. Men det var han inte.

SBAB sänker bolåneräntorna

1 timme sedan
Statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter gällande bindningstider på tre månader och ett år.

Flera brister vid utvärdering av bistånd

1 timme sedan
Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till långsiktiga effekter brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågar.