Lördag 27 Nov
Stockholm

Person föll ner på spår – då grep resenärer in

Medresenärer grep in när person ramlade ner på spåret.
Medresenärer grep in när person ramlade ner på spåret. Foto: Junge, Heiko/Amir Nabizadeh/TT.

Tidigare i veckan fick polisen i Botkyrka larm om att en person ramlat ner på tågspåret och skadat sig. Då ryckte de övriga resenärerna in. "Det värmer mitt hjärta", skriver polisen på Facebook.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var på måndagen tidigare i veckan som polisen i Botkyrka fick ett larm om att en person med rollator hade fallit ner på ett tågspår i Tumba och skadat sig. Det rapporterade polisen om på Facebook. 

Lyckligtvis visade de övriga resenärerna stort civilkurage och hjälpte personen upp från spåret. Resenärerna började vårda personen som hade gjort sig illa och tillkallade även ambulans. 

När polisen anlände till platsen hjälpte de till att vårda personen för att sedan överlämna arbetet till ambulanspersonalen. 

"Det värmer mitt hjärta"

Polisen i Botkyrka skriver på Facebook att de tackar alla som hjälpte till och att de kommer försöka "uppmärksamma händelsen och personerna som fanns där". 

"Det värmer mitt hjärta att se att våra medborgare är hjälpsamma och finns där och vågar göra skillnad för medmänniskor i nöd", skriver polisen på Facebook

Kommentera
Kopiera länk
Dela