Brott
En kvinna har blivit nerslagen av en man på en elsparkcykel. - Foto: Johan Nilsson/TT.

Kvinna nerslagen av man på elsparkcykel

Under natten till söndag blev en kvinna i 25-årsåldern nerslagen av en man på en elsparkcykel i Stockholm. Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel och våldtäkt.


Under natten till söndag larmades polisen om att en kvinna blivit nedslagen på Årstabron i Stockholm. Hon ska ha fått ett slag i huvudet av en maskerad man som åkte förbi henne på en elsparkcykel. 

Kvinnan kan ha utsatts för våldtäkt och har förts till sjukhus för kontroll.

– Den här kvinnan uppger att hon har blivit nedslagen och sedan inte riktigt minns vad som har hänt, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Nyheter24

Enligt Aftonbladet låg kvinnans kläder i oordning när hon återfick medvetande. 

Inlett förundersökning om våldtäkt 

Polisen skriver på sin hemsida att man har inlett en förundersökning om grov misshandel och våldtäkt.

– Det är väldigt oklara uppgifter i ärendet, vi har sökt efter spår med hjälp av både hund och teknisk undersökning, säger Carina Skagerlind. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Snittlönelyftet blir 3,3 procent för alla lärare. Men det kan bli stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls.

S: Sätt stopp för nya friskolor

Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.

Larm: Allt fler människor dör i fågelinfluensa

Världshälsoorganisationen larmar om ökad spridning av fågelinfluensa till nya arter. Antalet mänskliga fall med dödlig utgång ses även som "enormt oroväckande".

Stopp i trafiken: Cirkuselefant på rymmen

Bilister i Butte i USA-delstaten Montana fick en redig chock i tisdags.