Skolbarn och buss.
Skolbarnens tävling går ut på att kasta sig framför bussen. - Foto: Pontus Lundahl/Scanpix/TT

Skolbarnens livsfarliga lek: "Närmast bussen vinner"

På Vallaskolan har det kommit in flera larm om skolbarn som turas om att springa framför bussar som kör, där den som kommer närmast vinner.


Utanför Vallaskolan på Frösön har det inkommit larm om att elever deltagit i en lek som går ut på att springa ut framför bussar, i farten, och den som kommer närmast fronten vinner. Det rapporterar P4 Jämtland.

– Det kan få allvarliga följder. De måste förstå att den här leken är inget att hålla på med, för det kan sluta mycket olyckligt, säger Peder Söderman, som är biträdande rektor på skolan, som fick kännedom om tävlingen efter att bussbolaget slagit larm, till Sveriges Radio.

Nu har Vallaskolan skickat ut brev till vårdnadshavarna om leken, och uppmanar dem till att prata med sina barn.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trafikverket: E6 öppnar tidigare än beräknat

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned verksamheten i Sverige. På en extrainsatt bolagsstämma beslutade man att ansöka om likvidation för The Body Shop Svenska AB, rapporterar Market.

Tysk gripen för spionage i Europaparlamentet

En assistent till en tysk högerpolitiker har gripits för misstänkt spionage för Kinas räkning, meddelar åklagare. Mannen anklagas för att ha försett Kinas underrättelsetjänst med information om förhandlingar i Europaparlamentet.

Apple tappar stort i Kina

Apples Iphone-försäljning i Kina rasade med 19 procent under första kvartalet. Det var den sämsta utvecklingen sedan pandemin slog till 2020, enligt siffror från den oberoende analysfirman Counterpoint.

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

1 timme sedan
Tjetjeniens hårdföre ledare Ramzan Kadyrov uppges vara svårt sjuk i pankreatit. Nu planerar Kreml för regimskifte i den ryska delrepubliken, hävdar ryska oberoende Novaja Gazeta. En hårdför befälhavare nämns som möjlig efterträdare.

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.