Lördag 27 Nov
Stockholm

Hat mot Einár på skola – bara dagar efter mordet

Den mördade rapparen Einár hånas på en skola i Stockholm.
Den mördade rapparen Einár hånas på en skola i Stockholm. Foto: Jessica Gow/TT och Henrik Montgomery/TT

På måndagsmorgonen möttes elever och personal på Mariaskolan av ett hatiskt budskap riktat mot rapparen Einár – som mördades i slutet av förra veckan. Samtidigt vittnar föräldrar om en hård jargong bland barnen vad gäller händelsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under natten mot fredagen i förra veckan sköts den prisade rapparen Einár, vars riktiga namn är Nils Grönberg, till döds i Hammarby Sjöstad i södra Stockholm. 

Ingen är ännu gripen för mordet, men polisen ska söka mer än en gärningsperson och har sedan i fredags hållit 113 förhör. Läs mer om det här.

Hatiskt budskap mot rapparen på Mariaskolan

Under måndagsmorgonen möttes elever och personal på Mariaskolan i Stockholm av ett hatiskt budskap riktat mot den mördade artisten.

"Fuck Einár", hade någon klottrat med blå sprejfärg på en av skolans väggar.

– Det är en väldigt lugn skola och vi tror inte att det är någon av våra elever som ligger bakom det här. Skolan ligger mitt i stan och det kan vara vem som helst som gjort det, säger Maria Kallmark Molitor till Aftonbladet.

Förälder vittnar om hård jargong kring mordet

En pappa till en elev på Mariaskolan vittnar emellertid om att det förekommer en hård jargong bland barnen när det kommer till mordet på Einár.

– Man märker av att det finns en attityd bland vissa barn, man får en känsla av att mordet på Einár inte är en stor grej eller att det normaliseras, säger han till Aftonbladet.

Vidare berättar pappan för tidningen att han hört vissa barn säga att det var "rätt åt" rapparen att han blev mördad.

Hat mot Einár i sociala medier efter hans död

Efter mordet på Einár vällde hyllningar in från både privatpersoner och artistkollegor. Läs mer om det här. 

Ett blomhav har uppstått i närheten av platsen där Einár sköts ihjäl. Foto: Jessica Gow/TT

Men i kommentarsfälten på rapparens egna sociala medier har det också förekommit hat och kränkningar mot 19-åringen, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

Kommentera
Kopiera länk
Dela