En medlem ur Dödspatrullen sågar Ebba Busch (KD) förslag om höjda straff för vapenbrott.
En medlem ur Dödspatrullen sågar Ebba Busch (KD) förslag om höjda straff för vapenbrott. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Dödspatrullen-medlemmen om Ebba Busch: "Ute och cyklar"

För att stoppa gängvåldet förespråkar flera partier och politiker, däribland KD-ledaren Ebba Busch, högre straff för vapenbrott. Men den idén sågas av en av medlemmarna i det kriminella nätverket Dödspatrullen.
– Hon är helt ute och cyklar, säger han.


De många skjutningar som inträffat den senaste tiden, inte minst dödsskjutningen av den prisade rapparen Einár, har gjort gängvåldet till en av de mest brännande frågorna i svensk politik. 

Ebba Busch vill höja straffen 

Hur man vill förebygga och motverka de kriminella nätverkens utbredning skiljer sig åt mellan partierna. Ett förslag, som Kristdemokraterna och Ebba Busch lagt fram, är att höja straffen för vapenbrott.

Ebba Busch. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

– Regeringen har skärpt straffet något för de här båda brotten de senaste åren vilket har gett viss effekt men skjutningarna har fortsatt med oförminskad styrka, har KD:s rättspolitiske talesperson Andreas Carlson tidigare sagt vid en pressträff i augusti och fortsatte vidare:

– Tillgången på illegala vapen i Sverige är skrämmande god och för att vända trenden behöver mycket mer göras.

Dödspatrullen-medlemmen: "Ute och cyklar"

Men det förslaget sågas av en medlem ur det Stockholmsbaserade nätverket Dödspatrullen.

– Det kommer inte att lösa ett skit. Ingen torskar. Höja straffen för en gun till 18 år, som hon den där Ebba Busch säger. Hon är helt ute och cyklar, säger han till Expressen och fortsätter:

– Det spelar ingen roll för även om han torskar, det är inte ens han som är skyldig. Jag, om jag går ut med en gun, jag bär den inte själv. Jag är 25 år, jag kan inte ta två år, jag är med en kille och det är han som tar på sig och åker på det.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vingåker: Polisen rapporterar om brand

Bombskyddet kallat – ska undersöka blomsterlåda

Polisens bombtekniker är på väg för att undersöka ett misstänkt farligt föremål i Uddevalla, uppger polisen.

Osby: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Rv15/lv119. En personbil har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Joe Biden utmanas inte bara av republikanerna i höstens amerikanska presidentval – han tampas även mot Robert F Kennedy Jr, som ställer upp som oberoende kandidat.

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

1 timme sedan
En man har häktats i Polen, misstänkt för att ha hjälpt rysk underrättelsetjänst i planer att mörda Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

1 timme sedan
Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.