Nu har de misstänka proverna skickats till FHM för analys
Nu har de misstänka proverna skickats till FHM för analys - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två misstänkta fall av omikron-varianten hittade i Jönköping

Två misstänkta fall av den nya omikron-varianten undersöks i Jönköping, enligt DN. Detta efter att de två personerna kommit hem från en resa i Sydafrika.


Två misstänkta fall av den nya omikron-varianten undersöks just nu i Jönköping, rapporterar DN. 

Personerna som det gäller har blivit sjuka efter hemkomst från Sydafrika. 

Proverna har skickats till Folkhälsomyndighetens laboratorium för sekvensering. Man håller även på med en noggrann smittspårning. 

– Precis som vanligt har de blivit tillsagda att hålla sig hemma. Egentligen är det inga andra regler, men vi håller extra koll på att smittspårningen genomförs noggrant, säger Malin Bengnér, smittskyddsläkare i Jönköping, till tidningen

Ett fall bekräftat

Nu har ett fall av omikron-varianten bekräftats i Skåne, hos en person som nyligen rest i södra Afrika, skriver Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.

Mer fokus på tidiga insatser i adhd-vården

Det behöver bli mer fokus på tidiga insatser och individanpassad diagnostisk, i stället för snabbutredningar utan insatser som följer upp, konstaterar Socialstyrelsen i sina nya uppdaterade nationella riktlinjer för vård och stöd till personer med adhd och autism.

Jämnårig pojke misstänks för mordet på Maja, 17

En pojke har anhållits misstänkt för mordet på Maja, 17, uppger P4 Sjuhärad.