Arkivbild.
Arkivbild. - Foto: TT

Läkare gav fel diagnos till kvinnan – cancern spreds

En kvinna med buksmärtor och förändrade avföringsvanor sökte i våras vård vid en hälsocentral i Umeåregionen. Där ställde en tillfälligt anställd stafettläkare en felaktig diagnos och missade att patienten drabbats av tarmcancer med spridda metastaser, skriver Västerbottens-Kuriren.


En kvinna med buksmärtor och förändrade avföringsvanor sökte i våras vård vid en hälsocentral i Umeåregionen. Där ställde en tillfälligt anställd stafettläkare en felaktig diagnos och missade att patienten drabbats av tarmcancer. 

Cancern spred sig

Det bidrog till att kvinnan, som fick en bristfällig utredning, felbehandlades, samt att vården försenades och att cancern spred sig.

Chefläkaren har ett flertal gånger försökt att nå stafettläkaren för att diskutera utlåtandet, men utan resultat.

Nu anmäler chefläkaren händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), eftersom förfarandet medfört en allvarlig vårdskada, skriver tidningen.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

2 timmar sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.