Sjukhuset kritiseras av Ivo sedan en gravid kvinna inte fått information om att hon drabbats av havandeskapsförgiftning. Arkivbild.
Sjukhuset kritiseras av Ivo sedan en gravid kvinna inte fått information om att hon drabbats av havandeskapsförgiftning. Arkivbild. - Foto: TT

Gravid kvinna var svårt sjuk – läkarna berättade inte

En gravid kvinna i Alingsåstrakten insjuknade i en svår havandeskapsförgiftning. Men trots att läkarna i hennes journal skrev att hon drabbats av sjukdomen fick hon inget veta, rapporterar GT.


Nu kritiseras sjukhuset av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

Det var under sommaren 2019, när kvinnan befann sig i slutet av graviditeten, som hon drabbades av havandeskapsförgiftning. Hon besökte sitt sjukhus vid upprepade tillfällen till följd av sitt mående, men blev hemskickad utan information. Till sist var hon så pass dålig att hon inte kunde ta sig till en planerad kontroll på egen hand. Efter att ha körts till akuten med ambulans visade det sig att hon hade vätska i lungorna.

Ivo skriver i sin kritik att ”havandeskapsförgiftning är ett allvarligt tillstånd för både mamma och barn” och att det därför är viktigt att en patient får information både muntligen och skriftligen.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
TT