Ivo kritiserar psykiatrin i Värmland efter att en patient kunnat spela bort hundratusentals kronor trots att patienten tvångsvårdades. Arkivbild.
Ivo kritiserar psykiatrin i Värmland efter att en patient kunnat spela bort hundratusentals kronor trots att patienten tvångsvårdades. Arkivbild. - Foto: TT

Patient spelade bort förmögenhet trots tvångsvård

En patient tvångsvårdades inom slutenvården i Karlstad för psykisk sjukdom. Trots det kunde patienten spela bort hundratusentals kronor. Nu kritiseras psykiatrin i Värmland av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), rapporterar SVT Värmland.


Enligt Ivo begicks en rad misstag i det aktuella ärendet. Det handlar bland annat om bristande dokumentation och att man inte tagit larm från anhöriga på tillräckligt stort allvar. Vid ett tillfälle beslagtogs förvisso patientens mobiltelefon, men bara ett dygn senare lämnades den tillbaka igen.

Ivo ställer sig också kritisk till att patienten fick flera permissioner trots uppgifter om att spelmissbruket inte var under kontroll och att medicineringen inte fungerade som planerat.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!