Skatteverkets huvudkontor i Solna. Arkivbild.
Skatteverkets huvudkontor i Solna. Arkivbild. - Foto: TT

Städade bort över 600 000 samordningsnummer

Skatteverket har gått igenom samtliga de cirka 1,2 miljoner så kallade samordningsnummer som funnits registrerade hos myndigheten. Resultatet: 612 566 nummer har förklarats vilande och endast 357 487 aktiva samordningsnummer finns kvar.


Det var i juni förra året som Skattemyndigheten fick i uppdrag att storstäda bland framför allt de nummer som är över fem år gamla. Det är känt att samordningsnummer missbrukats, till exempel har de utnyttjats för svartarbete, bidragsfusk och organiserad brottslighet.

— Det vi gör nu innebär att vi stryper kassaflödena för många av de kriminella, sade finansminister Mikael Damberg (S) till Svenska Dagbladet i en kommentar till den lagändring som behövdes för att Skatteverket skulle kunna genomföra rensningen.

Samordningsnumren är ett slags personnummer som ges till personer som inte är folkbokförda i Sverige men som ändå uppehåller sig i landet under en kortare tid.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.