Något exploderade vid en entrédörr till ett flerfamiljshus i centrala Helsingborg tidigt på lördagsmorgonen.
Något exploderade vid en entrédörr till ett flerfamiljshus i centrala Helsingborg tidigt på lördagsmorgonen. - Foto: TT

Ny explosion i Helsingborg – utreder samband

Flera personer som hört kraftiga smällar hörde av sig till polisen strax efter klockan tre under natten mot lördagen. Fasaden ska ha skadats och även parkerade bilar. Explosionen skedde ute, har polisens patruller på plats konstaterat.


Nationella bombskyddet och kriminaltekniker kallades in för att undersöka platsen. Efter 07-tiden på lördagsmorgonen uppger polisen att de är klara på platsen och att avspärrningen är hävd.

— I nuläget har vi ingen information om vad som har detonerat men någon form av detonation har skett, säger Jimmy Modin, presstalesperson polisregion Syd.

Ingen person har skadats i händelsen, som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Ett antal personer har kontrollerats av polisen och en person har hämtats in till förhör.

— Förhör har hållits eller ska hållas. Ingen person är gripen, säger Jimmy Modin.

En liknande händelse inträffade under natten mot fredagen i Helsingborg. Då exploderade en kraftig fyrverkeripjäs utanför porten till ett annat flerfamiljshus.

Polisen kommer att se över om de två händelserna har ett samband under utredningens gång, enligt Jimmy Modin.

— De är två separata förundersökningar men självklart kommer vi att titta på om det finns ett samband.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen öppnar nedåt

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.

Kvinna i 40-årsåldern död – blev påkörd av tåg

En kvinna i 40-årsåldern avled på onsdagskvällen efter att ha blivit påkörd av ett tåg vid järnvägsstationen i Frövi norr om Örebro, skriver Nerikes Allehanda.