Många invånare i framför allt östra Skåne söker sig över länsgränsen för att hämta testkit i Blekinge, enligt Region Blekinges hälso- och sjukvårdsdirektör. Arkivbild.
Många invånare i framför allt östra Skåne söker sig över länsgränsen för att hämta testkit i Blekinge, enligt Region Blekinges hälso- och sjukvårdsdirektör. Arkivbild. - Foto: TT

Sluttestat för skåningar i Blekinge

Många skåningar har tagit sig till Blekinge för att testa sig genom egenprovtagning, men det vill regionen få bukt med.


Redan den 7 januari klargjordes att bara personer som är folkbokförda i Blekinge kan boka egenprovtagning där. Nu har regionen gått över till utlämning av testkit via provlådor utanför vårdcentralerna och hädanefter kommer det inte att vara möjligt för andra än folkbokförda i Blekinge att registrera testkit från dessa provlådor.

Undantag kan dock göras för dem som jobbar vid marinbasen i Karlskrona och för anställda inom vården i Blekinge, som bor i regionen utan att vara folkbokförda där. "Regionerna har kommit överens om att varje region ansvarar för sina egna provtagningar", säger regionens hälso- och sjukvårdsdirektör Kjell Ivarsson i ett pressmeddelande.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!