Lördag 21 Maj
Stockholm

Malmös ansökan om vattenfyllnad gick på grund

Malmö kommun fick nej på sin ansökan om att fylla ut ett vattenområde i norra hamnen. Mark- och miljödomstolen anser att det bland annat strider mot EU:s vattendirektiv. Arkivbild.
Malmö kommun fick nej på sin ansökan om att fylla ut ett vattenområde i norra hamnen. Mark- och miljödomstolen anser att det bland annat strider mot EU:s vattendirektiv. Arkivbild. Foto: TT

Malmö stad vill fylla ut ett vattenområde i norra hamnen för att i framtiden kunna bygga bostäder och kontor i de centrala delarna av staden, men mark- och miljödomstolen vid Växjö tingsrätt avslår kommunens ansökan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

En utfyllnad av ett cirka 26 hektar stort vattenområde bedöms strida mot EU:s vattendirektiv samt mot miljöbalken, skriver domstolen i ett pressmeddelande.

"Domstolen förstår att det är viktigt för Malmö kommun att kunna utveckla såväl Malmö hamn som att kunna bygga centralt belägna bostäder. Å andra sidan är det av stort intresse att de marina vattenmiljöerna med grunda bottnar bevaras och att Sverige följer EU:s vattendirektiv", säger rådmannen Karin Fridell.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela