Lördag 21 Maj
Stockholm

Fyraårings cancer misstogs för förstoppning

Först vid ett tredje besök på vårdcentralen uppstod misstankar om tumör i magen på en fyraårig flicka, enligt en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.
Först vid ett tredje besök på vårdcentralen uppstod misstankar om tumör i magen på en fyraårig flicka, enligt en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild. Foto: TT

Först när magen hade svällt upp på en fyraårig flicka upptäcktes hennes tumör. Hon hade varit på en vårdcentral i Småland två gånger tidigare, men fått läkemedel mot förstoppning, rapporterar Barometern.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Flickan sökte vård för förstoppningsbesvär och den läkare som först undersökte henne och kände en knöl i hennes mage trodde att det var en avföringsklump. Men vid flickans tredje besök på vårdcentralen hade tumören vuxit till sig och magen svällt upp. Hon skickades akut till sjukhus och blev sedan opererad.

På grund av den fördröjda behandlingen fanns risk för allvarlig vårdskada och även risk för tumörrelaterade komplikationer, konstaterar Region Kalmars chefläkare för primärvårdsförvaltningen, som nu gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela