Bartendern berättar vad du ska undvika om du vill beställa. Bilderna är genrebilder.
Bartendern berättar vad du ska undvika om du vill beställa. Bilderna är genrebilder. - Foto: Pexels

Bartendern: Här är det värsta du kan göra om du vill beställa

Om du är ute i vimlet och vill slippa köa alltför länge i baren finns det vissa saker du absolut bör undvika – i alla fall om du frågar den som står på andra sidan bardisken.


Vi har alla varit där någon gång: framme vid bardisken, bland ett helt gäng andra törstiga gäster, kämpandes för att få bartenderns uppmärksamhet. 

Men hur ska man egentligen göra för att få lägga sin beställning så snabbt som möjligt? Nyheter24 har tidigare skrivit om vilken drink bartendern avskyr när vi beställer, men det finns även andra saker du bör undvika i kommunikationen med personen på andra sidan bardisken.

Bartendern: "Det funkar inte"

För Nyheter24 berättar bartendern Johannes, som arbetat på flera barer runtom i världen och som numera jobbar som bartender i Köpenhamn, om vad som kommer att stjälpa snarare än hjälpa dig i kampen om bartenderns uppmärksamhet.

– Det värsta är nog när folk knäpper med fingrarna, vilket förvånansvärt många ändå gör. Sedan när vissa sträcker sig halvvägs över bardisken för att skrika sin beställning om och om igen? Det funkar inte, säger han och fortsätter:

Foto: Pexels

– Det lönar sig liksom inte att vara ohyfsad eller att kasta in sitt betalkort. Då blir man inte direkt sugen på att ta en beställning.

Är du nyfiken på vad bartenders gör när du inte ser? Det kan du läsa om här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

2 timmar sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.