Lördag 28 Maj
Stockholm

Polisen Filip Pelas om häktningen av rapparen: "Synd"

Polismannen FilIp Pelas kommenterar häktningen av den kända svenska rapartisten.
Polismannen FilIp Pelas kommenterar häktningen av den kända svenska rapartisten. Foto: Privat och Björn Larsson Rosvall/TT

En känd svensk rapartist, med miljontals spelningar på Spotify, häktades misstänkt för grov fridskränkning tidigare i veckan. Nu kommenterar polisen Filip Pelas, som tidigare riktat kritik mot och problematiserat musikgenren gangsterrap, häktningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under måndagen som en känd svensk rapartist i 30-årsåldern häktades av Skaraborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grov fridskränkning, vilket Nyheter24rapporterade om

Rapartisten har miljoner spelningar på Spotify

Rapparen, som har flera miljoner spelningar på Spotify, har kopplingar till gängmiljön och brottet ifråga ska ha begåtts både i Skaraborg och i Spanien från 2020 fram till januari 2022.

– Det kan vara flera upprepade brott och kränkningar mot en och samma person som man har någon form av relation till, säger kammaråklagare Ylva Lundgren, enligt P4 Skaraborg

Debatten om gangsterrap sedan Einár-mordet

Sedan mordet på den prisbelönte rapparen Einár, vars riktiga namn var Nils Einar Grönberg, har musikgenren gangsterrap debatterats flitigt i svenska medier.

En av de som varit engagerade i debatten är polismannen Filip Pelas

– Jag menar att det blir fel när de sjunger om saker de faktiskt gör i verkligheten: att de ska skada andra människor, råna, sälja knark och bära vapen, har han tidigare sagt till Nyheter24. 

Läs hela intervjun här.

Polisen Filip Pelas: "Alla sitter inne"

Nu kommenterar också Filip Pelas häktningen av rapartisten.

"Det finns snart inga gangerrappare kvar i Sverige, alla sitter inne. Så synd...", skriver polisen, följt av en blinkande emoji, på en skärmdump av nyheten i en story på Instagram.

Foto: Skärmavbild/Instagram/filippelas
Kommentera
Kopiera länk
Dela