Polismannen FilIp Pelas kommenterar häktningen av den kända svenska rapartisten.
Polismannen FilIp Pelas kommenterar häktningen av den kända svenska rapartisten. - Foto: Privat och Björn Larsson Rosvall/TT

Polisen Filip Pelas om häktningen av rapparen: "Synd"

En känd svensk rapartist, med miljontals spelningar på Spotify, häktades misstänkt för grov fridskränkning tidigare i veckan. Nu kommenterar polisen Filip Pelas, som tidigare riktat kritik mot och problematiserat musikgenren gangsterrap, häktningen.


Det var under måndagen som en känd svensk rapartist i 30-årsåldern häktades av Skaraborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grov fridskränkning, vilket Nyheter24rapporterade om

Rapartisten har miljoner spelningar på Spotify

Rapparen, som har flera miljoner spelningar på Spotify, har kopplingar till gängmiljön och brottet ifråga ska ha begåtts både i Skaraborg och i Spanien från 2020 fram till januari 2022.

– Det kan vara flera upprepade brott och kränkningar mot en och samma person som man har någon form av relation till, säger kammaråklagare Ylva Lundgren, enligt P4 Skaraborg

Debatten om gangsterrap sedan Einár-mordet

Sedan mordet på den prisbelönte rapparen Einár, vars riktiga namn var Nils Einar Grönberg, har musikgenren gangsterrap debatterats flitigt i svenska medier.

En av de som varit engagerade i debatten är polismannen Filip Pelas

– Jag menar att det blir fel när de sjunger om saker de faktiskt gör i verkligheten: att de ska skada andra människor, råna, sälja knark och bära vapen, har han tidigare sagt till Nyheter24. 

Läs hela intervjun här.

Polisen Filip Pelas: "Alla sitter inne"

Nu kommenterar också Filip Pelas häktningen av rapartisten.

"Det finns snart inga gangerrappare kvar i Sverige, alla sitter inne. Så synd...", skriver polisen, följt av en blinkande emoji, på en skärmdump av nyheten i en story på Instagram.

Foto: Skärmavbild/Instagram/filippelas
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.