En man har skottskadats och förts till sjukhus i Eskilstuna. Polisen larmades till stadsdelen Skiftinge sedan boende där hört flera höga smällar.
En man har skottskadats och förts till sjukhus i Eskilstuna. Polisen larmades till stadsdelen Skiftinge sedan boende där hört flera höga smällar. - Foto: TT

Man skottskadad – misstänkt mordförsök

En man i 35-årsåldern har skottskadad förts till sjukhus i Eskilstuna. Händelsen utreds som mordförsök, men ingen misstänkt har gripits.


— Vi har en större insats på plats med bland annat kriminaltekniker. Brottsplatsen, som är utomhus, är lokaliserad, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Mannens skador är enligt polisen inte livshotande. I övrigt lämnar polisen inga närmare uppgifter om omständigheterna kring skottlossningen, som ägde rum i stadsdelen Skiftinge på onsdagskvällen.

Eskilstuna drabbades i slutet av förra året av flera skjutningar som ännu är ouppklarade. I oktober hittades en man i 20-årsåldern skottskadad i närheten av en skola. I november sköts en 14-årig pojke och skadades allvarligt. I december blev en man i 30-årsåldern skjuten men skadades bara lindrigt.

Stadsdelen där onsdagens skjutning skedde finns med på polisens lista över särskilt utsatta områden.

— Den här utredning är bara i sin början, men det är klart att vi tittar på samband och tillvägagångssätt från liknade händelser, säger Dennis Johansson Strömberg.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.