I en intervju med Nyheter24 berättar polisen Patrik Widell om vad som är värst med yrket
I en intervju med Nyheter24 berättar polisen Patrik Widell om vad som är värst med yrket - Foto: SCreenprint från intervju och tikok @patrikwidell

Här är situationerna som skrämmer 39-åriga polisen Patrik

Om du har funderat på att bli polis borde du läsa vidare. Polisen Patrik Widell berättade i en intervju med Nyheter24, vad som är värst med att vara polis och när han har varit som räddast.


Polisen Patrik Widell, 39, har fått stor uppmärksamhet på plattformen Tiktok. Kontot startade han av en slump efter att hans barn började att vistas på plattformen. 

Patrik Widell är känd som Tiktok-polisen

Widell är också känd som Tiktok-polisen och använder plattformen främst till att publicera träningsklipp, svara på frågor kring yrket och försöker att sprida medvetenhet om internetanvändning.

Vid skrivande stund har han över 746 000 följare på plattformen. I ett tidigare klipp på Tiktok svarade han på vanliga frågor som han får om yrket. Läs mer om det här. Widell arbetar idag som förundersökningsledare och leder förundersökningar. 

I en intervju med Nyheter24 berättar en polis om de läskigaste delarna av yrket Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Det är jobbigast med att vara polis

Idag arbetar Widell på ett poliskontor, men han har tidigare arbetat ute i fält. Vi frågade honom när han var som räddast.

– När det har varit om hot om våld och när det är stora gäng, och man har varit själv, berättar Widell.

Vi frågade honom också vad den jobbigaste situationen har varit på jobbet.

– Det var en som hade tagit sitt liv och hängde i ett rep i en ladugård, som jag var tvungen att skära ned, berättar Widell.

Läs mer om det här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!