Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) har haft tio betalningsförelägganden hos Kronofogden sedan 2018. Arkivbild.
Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) har haft tio betalningsförelägganden hos Kronofogden sedan 2018. Arkivbild. - Foto: TT

Strandhäll med ny skuld hos Kronofogden

Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) har reglerat ännu en skuld hos Kronofogden, rapporterar DN. Skulden betalades på fredagen – men först efter att tidningen ställt frågor.


Skulden var på 1 350 kronor. Den ursprungliga fakturan på 714 kronor skulle ha varit betald till Värmdö kommun den 30 december förra året. När DN tog upp saken med Annika Strandhäll sade hon att fakturan betalats för flera veckor sedan i januari.

Men efter att DN publicerat uppgifterna under fredagen ändrade hon sig. Ministern hade blandat ihop två räkningar, uppger hon och betalat skulden först efter att DN kontaktat henne för en kommentar.

"Det gäller två olika räkningar till Värmdö kommun. Den räkning som betalades i januari till Värmdö kommun är en annan än den som ledde till ett betalningsföreläggande hos Kronofogden och som nu är betald", skriver Strandhälls pressekreterare till DN.

Med den senaste skulden har Strandhäll haft totalt tio betalningsförelägganden hos Kronofogden sedan 2018. De tidigare betalningskraven gällde bland annat en poolfyllning och en bredbandsräkning.

I december sade Strandhäll till TT att hon skulle "vara betydligt mera noggrann framåt".

— Jag har varit noga med att betala dem när de har kommit. Samtidigt är det så att jag sedan hösten 2019 haft en oerhört turbulent tid bakom mig i samband med att min sambo väldigt hastigt och oväntat gick bort, sade hon.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!