Flera stora Anonymouskonton gick ut och klagade på Wikileaks - men lugnade ned sig igen under natten.
Flera stora Anonymouskonton gick ut och klagade på Wikileaks - men lugnade ned sig igen under natten.

Dålig stämning mellan Anonymous och Wikileaks

Det löst sammansatta kollektivet har länge varit på Wikileaks sida. Men i natt önskade flera stora Anonymouskonton att sajten skulle brinna - efter att de lagt hemliga dokument bakom en ny betalvägg.


INTERNET. Julian Assange och hans Wikileaks var natten till fredagen nära att förlora några av sina största men mest ljusskygga allierade. Det mycket löst sammansatta hackerkollektivet Anonymous var rejält upprörda efter att Wikileaks tvingat besökare att donera pengar för att få tillgång till hemliga dokument.

Så här skrev det stora anon-kontot @YourAnonNews, med över 671 000 följare på Twitter:

Även @AnonymousIRC, som har över 285 000 följare, reagerade:

Först meddelade Wikileaks att det minsann inte alls är någon "vägg" utan att det räcker med att vänta så kommer man in till dokumenten:

Sent på natten verkade de dock ha plockat bort väggen där man tvingades donera, dela på Facebook eller twittra för att komma in till sajtens läckta dokument. 

"Popup"-annonsen var en del i en kampanj i samband med det amerikanska presidentvalet där ett videoklipp visas på Barack Obama och avslutas med att Julian Assange ber om pengar till Wikileaks. När man väl kommer förbi den kan man se 200 000 läckta filer som är kopplade till presidentvalet.

Efter att sajten, utan att säga något, backat en del har Anonymouskontona meddelat att de återigen står bakom organisationen:

Enligt Forbes kan dock vissa användare fortfarande inte ta sig förbi kampanjannonsen, in till dokumenten.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Europa för beroende av krut från Kina"

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.