Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svampfunderingar

- 10/09/2012, 15:58 -

En kolumn kan handla om precis vad som helst. Det här är Gabriella Lahti och hennes kolumn vecka 37.

Jag lyckas aldrig hitta svamparna. Nu har jag sökt i fem olika skogar och kommit hem med max tjugo ätbara svampar. I går till och med valde vi platsen bakom en parkerad bil som hette "Stinas Deli". Om någon i denna värld vet var svamparna finns är det Stinas Deli. Men inte sågs några svampar till, inte Stina heller för den delen. Däremot hade någon dumpat en PC mitt i skogen. 

Skogen vid Vaxholm är trevlig. Trefvligt trevlig. Förutom det dumpade bråtet där med datorn du vet, strilar solen in genom grantopparna och mossan ligger mjuk. Det är ett bra ställe om jag vill lyssna på knäckande grenar och svampfundera.

Jag funderar över USA, de södra delarna. Att bila från Miami till San Diego. Jag funderar över gamla diners, nedstängda bensinmackar, konstiga människor, övergivna hus, gapande fönster, pastellfärger och nya lukter. Jag funderar på vilka jag ska besöka, lära känna, intervjua. För det finns alltid en berättelse att fånga in, skriva ner, förmedla. 

Som nu, mina svampfunderingar, från mig till dig. Fast utan svamp. 

Har du tips på vem eller vilka jag ska träffa när jag bilar mellan Miami och San Diego - vad vill du läsa om, vad vill du lyssna på?