Fredag 25 Jun
Stockholm

"När blev det en grej att bli gravid för likes?"

Nathalie Krstic.
Nathalie Krstic. Foto:

"Det finns inget öppet köp, det går inte reklamera och det finns ingen bytesrätt på barn. När blev det en grej att bli gravid för likes?"

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Isabella "Blondinbella" Löwengrip, Desireé "Dessie" Nilsson, Kim Kardashian och Beyonce Knowles är bara några av de många kända kvinnor som är småbarnsmammor och posar med barnen framför kameran. Jag undrar nu varför vanliga "dödliga" försöker göra desamma? En del av er gravida och mammor tycks leva för likes och det får mig att undra om barnet kom till just på grund av det.

Det finns inget öppet köp, det går inte reklamera och det finns ingen bytesrätt på barn. När blev de en grej att bli gravid för likes? Varför försöker ni mammor se ut som att ni lever ett liv jagandes utav papparazzin dygnet runt? Varför låtsas att ert liv ser ut på det här sättet? 

Att filtrera din vardag är okej till den gränsen då det blir besatthet. Självklart ska ni få bjuda på en massa babybilder men försök att se skillnaden på en kladdig söt bebis som äter mat och en mamma som försöker se ut som Beyonce och vill visa upp sin nya unge i knoddens bästa vinkel. Väx upp innan ni skaffar barn!

Att selfies, filters, hashtags och like-jakt har blivit en del av vår vardag är inget att sticka under stolen med. Äldre som unga delar med sig av sin vardag och att de flesta försöker få livet att framstå som bättre än verkligheten är något som vi alla kanske sett igenom. Men när började vi ta stora livsbeslut för att bygga på följare, kommentarer och likes? När tog Instagram och Facebook över?

Visst, det kanske funkar om man lever själv, men när man har ett barn att ansvara för är det en helt annan grej. Blir ni gravida för att kunna dela detta på sociala medier eller är ni redo för barn resten av livet och då menar jag till döden skiljer er åt? När skapade vi ett behov av att visa andra hur lyckliga vi är när ni egentligen verkar leva i tomhet?

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela