Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Verklighetens folk struntar i Martin och Johan

Henrik Eriksson är nyhetschef på Nyheter24.

Henrik Eriksson är nyhetschef på Nyheter24.

Nyheter | 14/09/2012 11:58

Henrik Eriksson om vad läsaren vill ha och inte ha.

Ni har läst om dem överallt. Ni har sett deras ansikten i varenda tidning. Martin och Johan kommer hem i dag. Efter 14 månader "i helvetet". Men jag tror tyvärr att ni redan har tröttnat. För när jag lyssnar runt bland vänner, personer som inte jobbar med media, och skrollar igenom min Facebooksida så blir det rätt tydligt att många inte bryr sig om deras story. Hetast just nu är man i blå jacka. Vi kan kalla honom Sveriges mest hatade man och ni vet redan vem jag syftar på.

För att mäta vad "verklighetens folk" bryr sig om i dag vänder jag mig till Facebook - sorry Twitter, ni lockar fortfarande inte vanliga "Svenssons". 

Visst är det lätt att klicka på "gilla", gå med i någon grupp eller anmäla intresse för att "delta" i någon demonstration men som hen aldrig skulle dyka upp på. Ni kanske inte tycker det räcker för en bra story. Skitsamma säger jag. 

Vi har sett statusuppdateringar och bilder som delats tiotusentals gånger. Men tittar man på genomslagskraften som Martin Schibbye och Johan Persson fått på Facebook är de långt efter. Vi tycker i stället att det är viktigare att sprida budskapet om att en Telenor-säljare blivit ägd av en kille från Göteborg eller att en Delfin försöker våldta en dykare. 

På Nyheter24 skriver vi för läsaren. Vi stod därför inte på Arlanda i dag och trängdes med de andra journalisterna. Däremot kommer vi vara på presskonferensen. Och då vill vi gärna veta vilka frågor du vill ha svar på. Därefter vill jag ha ett avslut. Samtidigt som vi låter Johan och Martin göra det de kan bäst. Berätta själva.