Henrik Eriksson är nyhetschef på Nyheter24.
Henrik Eriksson är nyhetschef på Nyheter24.

Verklighetens folk struntar i Martin och Johan

Henrik Eriksson om vad läsaren vill ha och inte ha.


Henrik Eriksson

Henrik Eriksson är nyhetschef på Nyheter24. 

Följ honom på Twitter här.

Ni har läst om dem överallt. Ni har sett deras ansikten i varenda tidning. Martin och Johan kommer hem i dag. Efter 14 månader "i helvetet". Men jag tror tyvärr att ni redan har tröttnat. För när jag lyssnar runt bland vänner, personer som inte jobbar med media, och skrollar igenom min Facebooksida så blir det rätt tydligt att många inte bryr sig om deras story. Hetast just nu är man i blå jacka. Vi kan kalla honom Sveriges mest hatade man och ni vet redan vem jag syftar på.

För att mäta vad "verklighetens folk" bryr sig om i dag vänder jag mig till Facebook - sorry Twitter, ni lockar fortfarande inte vanliga "Svenssons". 

Visst är det lätt att klicka på "gilla", gå med i någon grupp eller anmäla intresse för att "delta" i någon demonstration men som hen aldrig skulle dyka upp på. Ni kanske inte tycker det räcker för en bra story. Skitsamma säger jag. 

Vi har sett statusuppdateringar och bilder som delats tiotusentals gånger. Men tittar man på genomslagskraften som Martin Schibbye och Johan Persson fått på Facebook är de långt efter. Vi tycker i stället att det är viktigare att sprida budskapet om att en Telenor-säljare blivit ägd av en kille från Göteborg eller att en Delfin försöker våldta en dykare. 

På Nyheter24 skriver vi för läsaren. Vi stod därför inte på Arlanda i dag och trängdes med de andra journalisterna. Däremot kommer vi vara på presskonferensen. Och då vill vi gärna veta vilka frågor du vill ha svar på. Därefter vill jag ha ett avslut. Samtidigt som vi låter Johan och Martin göra det de kan bäst. Berätta själva.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.