Viktor Adolfsson
Viktor Adolfsson

När en dalmas vill att jag ska svära mer

Viktor Adolfsson skriver om hur relationen med en kollega kan utvecklas av att ens båda lag spelar i samma hockeyserie.


Viktor Adolfsson

Viktor Adolfsson är reporter på Nyheter24 med fokus på politik och internet. På torsdagar skriver han kolumn. 

Följ honom på twitter @viktorado.

Jag har en kollega. Han är från Dalarna. Han gillar Mora IK. Nu när Djurgården och Mora spelar i samma serie har stämningen på kontoret blivit stundtals hätsk.

"En sjukdom, en smitta", skriver han i Gmailchatten gång på gång. Ni som kan era saker vet vad smitta rimmar på i det här sammanhanget. Av någon anledning älskar denna dalmas just denna ramsa. Även om han gör det på skämt till skillnad från vissa svartgula fotbollsintresserade.

På lördag möts våra två lag. Då gör en viss Anze Kopitar debut för Mora, något man fått höra både en och två gånger på jobbet den här veckan. Tyvärr lär han väl göra sju mål. I onsdags försökte min kollega hetsa inför matchen. Men han var inte speciellt nöjd med min respons.

"Du måste bli grövre i språket, Viktor. Vad rimmar på Mora?", skrev han.

Hjälp. Har jag blivit blödig? Mesig? Feg? En DALMAS säger att jag ska bli grövre i språket. De som har dialekten man inte ens kan låta upprörd med.

Nu måste det bli ändring. Behöver verkligen läsa eller göra något för att få fram varenda liten svordom och könsord jag har inom mig. Var fan är Jan Majlard när man behöver honom?

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!