Gabriella Lahtis kolumn vecka 39.
1 av 2
Gabriella Lahtis kolumn vecka 39.
Hala - en ljusring runt månen.
2 av 2
Hala - en ljusring runt månen. - Foto: AP

Hala och månen

En kolumn kan handla om precis vad som helst. Detta är Gabriella Lahti och hennes kolumn vecka 39.


Gabriella Lahti

Gabriella Lahti är nyhetschef på Nyheter24.se

Följ henne på twitter @gabriellalahti

Läs hennes kolumn vecka 38 här

Följ hennes blogg här

 

Jag satt bredvid min kollega Hala och berättade om helgen. Det jag berättade var inte roligt alls. Min kolumn ska inte handla om helgen.

– Jag får väl skriva om dig i dag, skämtade jag. 

– Gör det, skämtade hon tillbaka.

Hala.

Hala betyder på arabiska "en halo runt månen". Det står så på internet.

Jag slår upp vad halo är.

"När solen skiner genom ett slöjmolntäcke, bryts ljuset i molnets små iskristaller. Då bildas en ljusring, som kallas halo, kring solen", står det på internet.

Fast nu gäller det månen.

Hala, en ljusring runt månen.

Jag satt bredvid en ljusring runt månen och berättade om helgen. Det jag berättade var inte roligt alls men Hala är rolig att prata med. Jag känner henne inte så bra, men tror vi skulle komma överens om vi satte oss ner, hällde upp lite vin och stängde ner de flimrande dataskärmarna ett tag. Ibland känner man så, trots att man inte umgåtts speciellt mycket. Ibland är det enkelt och självklart utan några konstigheter. Jag tror det kallas för energi. Energi som fungerar, oavsett vilka personerna är, har för historia eller bakgrund. Kul när det blir så, händer inte varje dag. Jag har börjat tänka mycket energi på sista tiden. Energi som omvandlas, energi som aldrig försvinner, energi som tar ny skepnad. Helflummigt, om du frågar mig. Det gör du inte men jag brukar fråga mig själv vad det är jag snackar om ibland. Men Hala säger att hon känner igen sig i det jag berättar. Hon säger att jag liknar henne. Jag liknar en ljusring runt månen.

Det känns lite bättre då trots allt. 

Hala.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.