Gabriella Lahtis kolumn vecka 39.
1 av 2
Gabriella Lahtis kolumn vecka 39.
Hala - en ljusring runt månen.
2 av 2
Hala - en ljusring runt månen. - Foto: AP

Hala och månen

En kolumn kan handla om precis vad som helst. Detta är Gabriella Lahti och hennes kolumn vecka 39.


Gabriella Lahti

Gabriella Lahti är nyhetschef på Nyheter24.se

Följ henne på twitter @gabriellalahti

Läs hennes kolumn vecka 38 här

Följ hennes blogg här

 

Jag satt bredvid min kollega Hala och berättade om helgen. Det jag berättade var inte roligt alls. Min kolumn ska inte handla om helgen.

– Jag får väl skriva om dig i dag, skämtade jag. 

– Gör det, skämtade hon tillbaka.

Hala.

Hala betyder på arabiska "en halo runt månen". Det står så på internet.

Jag slår upp vad halo är.

"När solen skiner genom ett slöjmolntäcke, bryts ljuset i molnets små iskristaller. Då bildas en ljusring, som kallas halo, kring solen", står det på internet.

Fast nu gäller det månen.

Hala, en ljusring runt månen.

Jag satt bredvid en ljusring runt månen och berättade om helgen. Det jag berättade var inte roligt alls men Hala är rolig att prata med. Jag känner henne inte så bra, men tror vi skulle komma överens om vi satte oss ner, hällde upp lite vin och stängde ner de flimrande dataskärmarna ett tag. Ibland känner man så, trots att man inte umgåtts speciellt mycket. Ibland är det enkelt och självklart utan några konstigheter. Jag tror det kallas för energi. Energi som fungerar, oavsett vilka personerna är, har för historia eller bakgrund. Kul när det blir så, händer inte varje dag. Jag har börjat tänka mycket energi på sista tiden. Energi som omvandlas, energi som aldrig försvinner, energi som tar ny skepnad. Helflummigt, om du frågar mig. Det gör du inte men jag brukar fråga mig själv vad det är jag snackar om ibland. Men Hala säger att hon känner igen sig i det jag berättar. Hon säger att jag liknar henne. Jag liknar en ljusring runt månen.

Det känns lite bättre då trots allt. 

Hala.


Senaste nytt

FN: Fångna Gazabor traumatiserade

1 timme sedan

Personalvarsel kvar trots vårdmiljarder

2 timmar sedan
Flera regioner kommer att göra personalneddragningar trots regeringens besked om sex miljarder i tillskott för 2024, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Polisen i Skellefteå rapporterar om mord / dråp

2 timmar sedan
"Tre personer förda till sjukhus med allvarliga skador, en person gripen som misstänkt för Försök till Mord. Utredning pågår.", skriver polisen på sin hemsida.

Hett svartlut läcker från bruk – "90 grader"

igår 22:52
En tank med svartlut läcker på Billingsfors bruk i Bengtsfors kommun. Läckaget riskerar att rinna ut i närliggande Laxsjön.

Polisen i Malmö rapporterar om bråk

igår 22:50
"Bråk mellan ordningsvakt och allmänhet, Värnhem.", skriver polisen på sin hemsida.

Besökarna rasar över Sveriges största marknad: "Sjukt osmakligt"

igår 22:49
Kiviks marknad har hamnat i blåsväder efter att ha planerat en smådjursmarknad. På sin Facebooksida söker de efter personer som kan tänka sig ställa ut och sälja djur en marknadsdag i sommar, vilket har fått besökarna att se rött.