Matilda Anderssons kolumn vecka 39.
1 av 2
Matilda Anderssons kolumn vecka 39. - Foto: Privat
Massproduktion för medelklassen.
2 av 2
Massproduktion för medelklassen. - Foto: Privat

Den svettiga och skamliga striden om Missoni

Nyheter24:s Matilda Andersson skäms och får svettpanik men fortsätter ändå köa till kedjornas designsamarbeten.


Matilda Andersson

En kolumn kan handla om precis vad som helst. Det här är Matilda Andersson, nyhetsredaktör på Nyheter24.se, och hennes tisdagskolumn vecka 39.

Följ henne på twitter @fiskberit  

Här är hennes tidigare kolumner:

Dom kallar oss kunder: "Rengör hennes händer" 

När Leif GW Persson krossar mig och mitt mord 

Jag och Armstrong är lika handikappade 

Äta kanin som andra betalar 

Om man en gång svettats i en viss typ av tröjor kan det vara kört för evigt, oavsett hur många varv plagget körs i maskinen. Vid minsta lilla temperaturhöjning förvandlas nyduschade och nyligen deopreparerade armhålor till pubertal smutsig svettlukt. Jag har ett sådant plagg. Det är en dyr ulltröja som jag vägrar försaka och lyckas därför ständigt förtränga luktproblemet. 

I dag var en av de dagarna då tröjan åkte på, lagom till Lindex släpp av Missoni-kollektionen

Tog kollektivtrafiken till hjälp för att ta mig utanför tullarna i hopp om att undvika hetsen i city. Klockan 10.04 var jag på plats i Liljeholmens centrum. Det var kö långt utanför butiken. 

Placerade mig skamset längst bak i raden och låtsades om som att jag bara råkat knalla förbi. Passade på att läsa mejl i hopp om att se lagom arrogant ut. Tittade dock upp var 30:e sekund för att se om kön rörde på sig. Det gjorde den. Extremt långsamt.

Det har varit likadant vareviga gång. Från H&M:s första samarbete med Karl Lagerfeld, via Viktor och Rolf fram tills i dag. Jag är alltid på plats när kedjorna släpper samarbeten och jag skäms lika mycket varje gång.

Det är hetsen, hysterin. Vi slåss om plagg vi troligen aldrig kommer att använda. Varför fick jag hjärtklappning över att kamma hem en lila figursydd 50-talsklänning i två storlekar för stor? Jag avskyr lila. Och hatar plagg som sitter tight i halsen. Lik förbannat pungar jag ut 499 kronor för känslan att jag minsann hann få ett av de åtråvärde plaggen (kommer dock lämna tillbaka hälften i morgon). 

Iklädd svettröjan trängde jag mig alltså fram i massan. Blev påkörd av en barnvagn, fick en pappaledig mans ångestramsa rabblad i örat, höll på att svimma av värmeslag. Allt för att få chansen att kamma hem några Lindex hjärta Missoni-trasor.

Tänker att varje gång jag går på kedjornas lyxsamarbeten och tjusiga kampanjer är den sista. Vet varje gång att jag ljuger för mig själv. 

I november är det dags igen. Ses vi i kön?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.