Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Har Baddaren samma status?

Matilda Anderssons kolumn vecka 40.
1 av 3

Matilda Anderssons kolumn vecka 40.

Privat

Märkesmästare.
2 av 3

Märkesmästare.

Gabriella Lahti / Nyheter24

Ju fler desto bättre.
3 av 3

Ju fler desto bättre.

Gabriella Lahti / Nyheter24

Nyheter | 02/10/2012 17:20

Nyheter24 testar livet på internatskola och Matilda Andersson fascineras över elevernas propra uppsyn.

Baddaren, guldfisken och simborgarmärket. Jag har allihopa någonstans men säkerligen inte på kavajslaget. Har i och för sig ingen kavaj med emblem heller. Det har internateleverna på Grennaskolan, både märkena och emblemet. 

Nu är det inte riktigt baddaren de stoltserar med, men vattnet finns där - i form av en roddbåt. 

Är det fint med många märken?

– Ja, svarar Grennaeleverna automatiskt. 

Om man aldrig gått på en internatskola har man nog inte särskilt många märken bortsett från simmärkena som bockades av i tidig skolålder. Troligen är det heller ingenting man saknat. Men det är ju olika det där vad som är viktigt. Antingen kretsar en tonårings liv kring putsade märken, roddbåtar, marinblå kavajer, Longchamp-väskor, Barbour-jackor och Ralph Lauren-skjortor, eller så fokuserar man på första häxblandningen och vem som är ballast i form av flest frånvarotimmar (det finns såklart mellanting).

I måndags var jag och nyhetschef Gabriella Lahti på besök på internatskolan i Gränna. Vi åt lunch i skolmatsalen, satt med på en lektion (längst fram som riktiga praktexemplar) och "hängde på rummet" med två av eleverna. Nyfiken? Inom en snar framtid kommer du kunna läsa mer på Nyheter24.